15.6.12

Οι τελευταίες κινήσεις των κομμάτων, λίγο πριν τη μεγάλη ώρα...


Μέχρι την ύστατη ώρα θα δίνουν τη μάχη τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας την Κυριακή και στον αγώνα τους έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο. Από καραβάκια στο Θερμαϊκό μέχρι τις κλασικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

ΝΔ

Με συνθήματα της... ΟΝΝΕΔ στα πανιά του πλέει σήμερα στο Θερμαϊκό το καραβάκι της νεολαίας της ΝΔ, στο πλαίσιο της καμπάνιας των νεολαίων για τις εκλογές της Κυριακής. Επίσης, ΟΝΝΕΔίτες μοιράζουν σε όλο το κέντρο της πόλης φυλλάδια και συνομιλούν με νέους προκειμένου να αναδείξουν την κρισιμότητα των εκλογών και να τους πείσουν να προσέλθουν στις κάλπες.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο τοπικός κομματικός μηχανισμός από τη χτεσινή παρουσία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, κάτι που αποτυπώνει σε δηλώσεις του και ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Το κλίμα έχει αλλάξει. Και είμαι απόλυτα βέβαιος, πως μέχρι την Κυριακή θα γυρίσουν κοντά μας ακόμη περισσότεροι, Έλληνες νοικοκύρηδες, που δεν θέλουν για τα παιδιά τους τα επικίνδυνα… παιχνιδάκια των συνιστωσών της καταστροφής», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης, δηλώνοντας πως η επιτυχία της περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά οφείλεται στην άμεση επαφή του με τους πολίτες, που δε θέλουν έναν ηγέτη σε... κάδρο.

Τα κλιμάκια της ΝΔ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε ΕΥΑΘ και ΔΕΘ με επικεφαλής τον Κώστα Γκιουλέκα και στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με επικεφαλής τους Σταύρο Καλαφάτη και Θόδωρο Καράογλου. Αλλα κλιμάκια στελεχών περιοδεύουν στο κέντρο της πόλης και την 5η δημοτική κοινότητα, ενώ λειτουργούν σε δεκάδες σημεία και τα τραπεζάκια διανομής προεκλογικού υλικού.

ΣΥΡΙΖΑ

Στους ρυθμούς της τελευταίας μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα κινείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη (8.30 το βράδυ). Τα τοπικά στελέχη έχουν βάλει στοίχημα την παρουσία πολλαπλάσιου κόσμου συγκριτικά με τη συγκέντρωση του Μαΐου, προκειμένου να κερδίσουν τις τελευταίες εντυπώσεις. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει και η βουλευτής του κόμματος της γερμανικής αριστεράς (Die Linke) Gabriele Zimmer.

Τα τοπικά στελέχη σχολίαζαν τη μεγάλη συμμετοχή στη χτεσινή ομιλία της Ομόνοιας και έκαναν μάλιστα συγκρίσεις με τις επιλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους... Είναι φανερό το κλίμα αισιοδοξίας στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ θεωρούν πως έχει γίνει πολύ καλή προεκλογική δουλειά, ειδικά σε μεγάλους χώρους εργασίας του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε ιδιωτικές εταιρίες.

Κλιμάκια στελεχών από το πρωί κινούνται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και ενημερώνουν για τη βραδινή ομιλία Τσίπρα, για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για την οικονομία και επιχειρούν να περάσουν το σύνθημα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ επενδύουν στις τελευταίες προεκλογικές δραστηριότητες σε προσωπικές επαφές των στελεχών με ψηφοφόρους, που είναι συμπαθούντες προς το κόμμα, αλλά στις τελευταίες εκλογές επέλεξαν να μην το ψηφίσουν.

Οι μεγάλοι χώροι συνεύρεσης «καλύπτονται» από πολλά στελέχη, ενώ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Β. Ηρακλείου αισιοδοξούν πως το ποσοστό θα αυξηθεί την Κυριακή. Μπορεί να φαντάζει εσωστρεφές, αλλά ακόμη και σήμερα ενδοπαραταξιακά έπαιρναν και έδιναν οι εκτιμήσεις για τις αλλαγές που ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και ειδικά για τη ριζική ανασυγκρότηση που έχει εξαγγείλει.

Περισσότερος πάντως είναι ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα της χώρας, καθώς υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία για τη σταθερότητα της όποιας κυβέρνησης προκύψει, βάσει των εξαγγελιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

"Ανεξάρτητοι Ελληνες"

Τα τοπικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσπαθούν να συγκρατήσουν ένα μέρος των λεγόμενων «προβληματισμένων» ψηφοφόρων, καθώς θεωρούν ότι είναι πιθανό να ανταποκριθούν στο κλείσιμο του ματιού της ΝΔ.

Πάντως, πιστεύουν πως η κεντροδεξιά επιχείρηση Σαμαρά δε θα έχει επιπτώσεις στα ποσοστά του κόμματός τους, αν και ορισμένοι αναμένουν μια μικρή έστω πτώση. Ικανοποιημένοι δηλώνουν από τα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, αφού θεωρούν πως δεν έχει εκλείψει η δυναμική του κόμματος σε Μακεδονία και Θράκη, όπου πέτυχε σημαντικά ποσοστά.

ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης περιοδεύει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις Σέρρες. Στις 8.30 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, ενώ ήδη στην άφιξή του το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ και να της δώσουν την τρίτη εντολή...
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: