20.6.12

Πιέσεις στην Κύπρο για να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης...


Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες από το ενδεχόμενο η Κύπρος να συνάψει διακρατικό δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για...
άσκηση πιέσεων στη Λευκωσία προκειμένου να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Λευκωσία εξηγεί στους Ευρωπαίους εταίρους της το πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και «βρίσκει κατανόηση».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία εξετάζει όλες τις επιλογές και θα χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Στεφάνου είπε ακόμα ότι οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων για την οικονομία και εντός των ημερών θα τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων.

Ανέφερε ότι πρόκειται για μέτρα, «που στοχεύουν στη διόρθωση στρεβλώσεων, θα τυγχάνουν αποδοχής από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν πλήττουν τους εργαζόμενους», ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις και ήδη η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των έξι από τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση θα δώσει το πράσινο φως για το πλαίσιο προώθησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Για την αναδιάρθρωση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχουν ήδη γίνει βολιδοσκοπήσεις.

Στόχος, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να αρχίσει διάλογος και να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα και με θετικά αποτέλεσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: