19.6.12

Είκοσι οκτώ ευρώ με πρωινό…


Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, που έδειχνε ανακουφισμένος από τις προοπτικές που διανοίγονται για το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, μετά από μία μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε...
καθόλου κρατήσεις, σημειώνει ο κ. Λεβέντης, που ευελπιστεί πως από τις επόμενες μέρες θα τονωθεί η κινητικότητα για να σωθεί τουλάχιστον η φετινή χρονιά με κρατήσεις για το Σεπτέμβριο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα δεν ήταν μόνο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό, κυρίως όσον αφορά στην ελληνική αγορά. Το διαπιστώνω από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ανατολικού Πηλίου. Υπάρχουν, λέει ο κ. Λεβέντης, ξενοδοχεία στον Άι-Γιάννη τα οποία προσφέρουν μέχρι 30 Ιουνίου δωμάτια με 20 ευρώ, ωστόσο και πάλι η πληρότητα είναι πολύ μικρή. Ευτυχώς, προσθέτει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, που υπάρχουν σημαντικές εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτή που γίνεται με τα πανελλήνια πρωταθλήματα χάντμπολ, που τονώνουν κάπως την κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής μας.

Ο κ. Λεβέντης σημειώνει επίσης ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι μειωμένες κατά 15% - 20% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν οι τιμές είχαν μειωθεί σε σύγκριση με το 2010. Ενδεικτικά για να αντιληφθεί κανείς τις τιμές και πως αυτές έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Στη φουλ σεζόν οι μέσες τιμές στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα της ηπειρωτικής Μαγνησίας κυμαίνονται από 35 - 40 ευρώ. Υπάρχουν φυσικά δωμάτια που με πρωινό στοιχίζουν 60 ευρώ, αλλά μπορεί κάποιος να βρει το φετινό Ιούλιο και Αύγουστο ένα καλό δωμάτιο με πρωινό με μόλις 28 ευρώ.

Κατά τα λοιπά ο κ. Λεβέντης κάνει λόγο για την ανησυχία που τους μετέφεραν οι ξένοι, κυρίως Άγγλοι και Γερμανοί, για την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα, ενώ καταλήγοντας σημειώνει και για τα 2.500.000 ευρώ που θα λείψουν φέτος από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού μας, λόγω μη υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από την Εργατική Εστία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια: