12.6.12

Μέρκελ: Νέο «όχι» στα ευρωομόλογα



Την αντίθεσή της για την έκδοση ευρωομολόγων εξέφρασε για άλλη μία φορά η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση παραπλανητική, όπως μεταδίδει το... H κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνέδριο συντηρητικών ψηφοφόρων στο Βερολίνο, πρόσθεσε ότι η χώρα της δεν μπορεί να συμφωνήσει σε προτάσεις (έκδοση ευρωομολόγων) που θα επιδεινώσουν την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Η Γερμανία - και μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλης της χώρας - είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την ενοποίηση, αλλά δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε πράγματα τα οποία είμαι πεπεισμένη ότι θα οδηγήσουν σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή από την κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα».

Παράλληλα, επιδοκίμασε την απόφαση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επικρίνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή γιατί δεν αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος.

«Ηταν σωστό για την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε, προσθέτοντας ότι η αιτία της ισπανικής κρίσης ήταν «η φούσκα στην ισπανική αγορά κατοικίας τα τελευταία δέκα χρόνια» και όχι μακροοικονομικοί παράγοντες.

«Αν θέλουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα προσφέρουν καλύτερη εποπτεία των τραπεζών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παραχωρήσουμε περισσότερη εθνική κυριαρχία» σημείωσε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: