10.6.12

Στον Εισαγγελέα μετά από την καταγγελία της Ιερας Συνόδου...



Στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας προσήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, οι ηθοποιοί Φώτης Τσοτουλίδης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης και Πάνος Τρουμπουλένης που συμμετέχουν στην... παράσταση «Corpus Christi» στο θέατρο Χυτήριο, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους για προσβολή στα Θεία. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Η καταγγελία της Ιερά Συνόδου αναφέρει πως το έργο είναι «βλάσφημο», «απαράδεκτο», καθώς παρουσιάζει τον Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους.

"'Ατοπη" χαρακτήρισε τη διαδικασία της μήνυσης για το περιεχόμενο της παράστασής του "Corpus Christi", ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου.

"Δύο γυναίκες δικηγόροι που είχαν δει τις πρόβες της παράστασης βρήκαν το περιεχόμενο της βλάσφημο. Στο θεατρικό έργο υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της επιλογής" είπε ο Λαέρτης Βασιλείου.

"Έχουμε καλέσει μέχρι και την Ιερά Σύνοδο να δει την παράσταση. Ούτε προσβάλουμε τα ήθη και την παράδοση του λαού μας, ούτε της ορθόδοξης εκκλησίας. Κατατέθηκε μήνυση για προσβολή προς τα θεία αλλά είναι ανέφικτη", πρόσθεσε.

Η χθεσινή παράσταση, παρά την αναστάτωση, ανέβηκε κανονικά μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όταν επέστρεψαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας οι τρείς ηθοποιοί.

"Ο κόσμος μας περίμενε μέχρι τις 10:30 από τις 9 που ήταν προγραμματισμένη η παράσταση. Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα οι ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι θεατές που βλέπουν την παράσταση λένε πως εάν ήσουν μισός Χριστιανός μετά την παράσταση νιώθεις 200% Χριστιανός", πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Το "Corpus Christi" εξιστορεί εκ νέου την παλαιότερη, αλλά και πιο αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, υπό το πρίσμα της σημερινής κοινωνίας με τις ξεχασμένες αξίες και τα ιδανικά, παραπέμποντας σε μία επανεξέταση όσων έχουν παρουσιαστεί ως επίσημη αλήθεια και ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: