3.6.12

Επιστολή-σοκ του Θάνου Πασχάλη...


Τι λέει για την περιπέτεια της υγείας του και την συμπεριφορά του "αυτοκράτορα"!...
kourdistoportocali

Αγαπητοί φίλοι...Επειδή στην εποχή μας πολυ εύκολα παρερμηνεύονται αρκετά πράγματα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.
Μιλώντας στο "Κουρδιστο Πορτοκάλι" έκανα λογο για κάποιους που... λειτουργούν στο κανάλι με "αυτοκρατορικές" πρακτικές και φυσικά εννοούσα έναν και πέραν αυτου κανέναν απο σας...Για όλους τους συναδέλφους-αποχωρήσαντες και παραμένοντες-τρέφω απεριόριστη συμπάθεια και εκτίμηση και αυτό το αποδείκνυε η καθημερινότητα των σχέσεών μας οι οποίες, θα συμφωνήσετε, ήταν καθαρές με χιούμορ και συναδελφική αλληλεγγύη.
Οι αιχμές αφορούσαν αποκλειστικά έναν στον οποίο και τωρα αναγνωρίζω αρκετά θετικά και με τον οποίο διατηρούσαμε άριστες επαγγελματικές σχέσεις μέχρι πριν απο εναν χρόνο.
Όμως κάποια γεγονότα όπως η στάση απέναντι σε θρασύτατους φοροφυγάδες που διαμαρτύρονταν για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- διατάραξαν τις σχέσεις αυτές και η ευθύνη ανήκει και στους δύο. Πριν λίγους μήνες ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε φιλοδωρίσει με αγωγή τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα γραφόμενα σε βάρος του στην εφημερίδα πριν οδηγηθεί στη φυλακή. Οποία αναίδεια και θράσος...
Η γνωστή τακτική όσων κλέβουν το άτυχο δημόσιο...Να στρέφονται νομικά κατα των δημοσιογράφων προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσουν. Επανέρχομαι όμως στα δικά μου: Ένα περιστατικό πριν απο λίγους μήνες έθιξε την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια. Παρουσία πολλών συναδέλφων ο "αυτοκράτορας" με επιτίμησε και με προσέβαλε σκαιότατα υποστηρίζοντας οτι διαρρέω διάφορα για τα θέματά μου σε blogs-γεγονός τελείως αναληθές. Η αλήθεια ειναι οτι σοκαρίστηκα με το υποτιμητικό ύφος του.
Τότε δεν αντέδρασα-κακώς-αλλα η συμπεριφορά αυτή με στενοχώρησε σφόδρα. Αποτέλεσμα να οδηγηθώ σε νοσοκομείο και να μείνω για μήνες εκτός δουλειάς καθώς το στομάχι δεν άντεξε.
Ανάλογα περιστατικά απαξίωσης και λοιδωρίας έχετε υποστεί και ορισμένοι απο σας αλλά αρμόδιοι να μιλήσετε γι' αυτά είστε οι ίδιοι.
Επίσης συμπληρώνω- εξ οσων γνωρίζω-ότι οι λόγοι της αποχώρησης αρκετών από τους 24 συναδέλφους δεν ήταν αποκλειστικά οικονομικοί, αλλά είχαν να κάνουν και με το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στο κανάλι.
Στον ίδιο ανθρωπο για να είμαι δίκαιος (ο Τζων Κέννεντυ είχε πει ότι ποτέ το απόλυτο καλό δεν είναι από τη μια πλευρά και το απόλυτο κακό από την άλλη)-οφείλω να αναγνωρίσω οτι στήριξε ρεπόρτερς στη δουλειά τους και οφείλω επίσης να αναγνωρίσω οτι μας στάθηκε αρωγός στο θέμα των ατομικών συμβάσεων και συνέδραμε στο να λειανθούν ορισμένες επίμαχες και σε βάρος μας πλευρές τους...
Μόνο που για μένα, το σημαντικό είναι, οι ανθρώπινες σχέσεις που πρέπει να κυριαρχούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον .
Τώρα όσον αφορά το "απροσκύνητος" που είπα στη συνέντευξη αυτό έχει να κάνει με το γεγονός οτι δεν δέχτηκα-όπως και οι περισσότεροι απο σας-να κάνω εκπτώσεις στην προσωπική μου αξιοπρέπεια. Οι "Θεοδώρες", οι "Κλεοπάτρες" και οι "πραιτωριανοί" είναι ενα σύνηθες φαινόμενο σε κάθε εργασιακό χώρο, όπως και στο κανάλι και άλλωστε είχαμε να το λεμε και μεταξύ μας- ας μη κρυβόμαστε.
Η συμπάθεια και εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους είναι ουσιαστική και όχι στα...χαρτιά .
Για το φίλο Βίκτορα έχω να πω οτι τρέφω απόλυτη εκτίμηση αλλά να του προσθέσω -αναφερόμενος στην επιστολή του προς εμένα-οτι πήγα στο γραφείο του και μιλούσαμε επι μισή ώρα την προτελευταία φορά που βρέθηκα στο κανάλι. Την ημέρα της αποχώρησής μου δεν τον χαιρέτησα γιατι απλώς την ώρα που πήγα στο κανάλι για να παραλάβω την καταγγελία της σύμβασής μου, δεν ηταν στο γραφείο του όπως αυτό συνέβη και με ορισμένους άλλους συναδέλφους που έλειπαν στο ρεπορτάζ.
Οσο για τις δραστικές αλλαγές που απαιτούνται στο δελτίο και για τις οποίες έκανα λόγο στη συνέντευξη εξέφρασα την άποψή μου συμμεριζόμενος σε πολλά και δικές σας απόψεις που κατά καιρούς εκφράζαμε ο ένας στον άλλο.
Οσο για τα τηλεπαράθυρα-δεν αφορά τους κομίζοντες ειδήσεις- σχολίασα το τι ακούμε όλοι μας καθημερινά κυκλοφορώντας στο δρόμο, ας μη κρυβόμαστε αγαπητοί συνάδελφοι.
Αυτά είχα να πω και ο αναμάρτητος πρώτος τo λίθο βαλέτω...
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας και πάνω απ' όλα να προσέχουμε την υγεία μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: