11.6.12

Το ΚΚΕ δεν θα γίνει «συνιστώσα της Αριστεράς» διαμηνύει η Αλ.Παπαρήγα...


Τους επόμενους μήνες, το κέντρο των εξελίξεων θα καθορίζεται από τον λαό και την ετοιμότητά του να παρέμβει και όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι, τόσο ικανότερος θα είναι να σταθεί όρθιος, δήλωσε την... Κυριακή από τη Χαλκίδα η γγ του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, τα προβλήματα θα λυθούν με σύγκρουση, και απέναντι σε μια κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης που θα διαχειριστεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, το ΚΚΕ θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα και θα είναι η πρωτοπόρα δύναμη για την λαϊκή εξουσία αύριο.

Η γγ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι η πάλη ως την λαϊκή εξουσία θα είναι σκληρή και πρόσθεσε ότι «όμως ο λαός πρέπει να σκεφθεί αν είναι πιο σκληρή μια τέτοια μάχη, από την σκληρότητα της βαρβαρότητας που υφίσταται τώρα και η οποία θα ενταθεί».

Η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρες πρόγραμμα δράσης, ετοιμότητα για ανώτερες μορφές δράσης και ικανότητα να καθοδηγήσει τον λαό, χωρίς να τον υποκαθιστά, στο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, «τότε που καμία κυβέρνηση δεν θα τον σώσει». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κόμμα διαθέτει τεράστια εμπειρία, οργάνωσης και δράσης σε κάθε μορφής συνθήκες, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν εκείνο που οργάνωσε την μάχη κατά της πείνας στην Κατοχή, και σημείωσε ότι ξέρει να οργανώνει τον λαό και να αποφεύγει τις προβοκάτσιες.

Τόνισε, ακόμα, ότι το ΚΚΕ θα ξεπεράσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του «οι οποίες, όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τον φιλολαϊκό και φιλεργατικό του χαρακτήρα» και απέρριψε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση και απέναντι σε όποιο κόστος να γίνουμε συνιστώσα της Αριστεράς και να καταντήσουμε -και αυτό το λέμε με πόνο ψυχής- σαν τα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης που έγιναν κουκκίδες σε ένα θολό τοπίο».

Η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι «δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι δημοσκοπήσεις μας έφερναν με διψήφια ποσοστά και χάσαμε ψήφους όταν αποκαλύψαμε τι θα σήμαινε μια κυβέρνηση της αριστεράς, την απώλεια την περιμέναμε, σκεφθείτε όμως το κόστος αν λέγαμε 'ναι'» και υπογράμμισε ότι το «προσωρινό κόστος, όταν αποδειχθεί το δίκιο της θέσης σου, μπορείς να το ανατρέψεις, ένα πολιτικό λάθος διαρκείας, όμως, δεν μπορείς να το διορθώσεις εύκολα και το πληρώνεις ακριβά και για χρόνια, όπως το πληρώσαμε με την διάλυση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ το 1958, και την μονόπλευρη ένταξή μας στην ΕΔΑ, που ναι μεν έδωσε μεγαλειώδεις αγώνες, αλλά εκεί, το ΚΚΕ 'πίσω' και αρκετοί ακόμα από εκείνη την γενιά εμφορούνται από τέτοιες ιδέες».

«Όταν συμμαχήσουμε, θα το κάνουμε ανοιχτά και μπροστά στον λαό» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «εδώ μας ζητούν υποχωρήσεις για το σήμερα, ζητούν υποχωρήσεις από την στρατηγική μας για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα μονοπώλια». «Τους τσάκισε το ότι το ΚΚΕ σε μια δύσκολη στιγμή και με κόστος είπε 'όχι'» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «αυτό το 'όχι' θα βγει σε καλό για τον λαό».

Η γγ ΚΕ του ΚΚΕ είπε επίσης ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανάλογους ελιγμούς, ουσιαστικά πάνε για σύναψη νέων Μνημονίων, δηλαδή «της συμφωνίας για να τεθούν οι βάσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου στην φάση της ανάκαμψης του» και πρόσθεσε ότι με τα δύο έως τώρα μνημόνια πάρθηκαν «τα πιο δραστικά μέτρα ώστε να υπάρχει πάντα μεγάλη ανεργία για να περνούν ευκολότερα οι εκβιασμοί του κεφαλαίου και να σπάει κάθε έννοια συλλογικότητας και ταξικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, με την βοήθεια και των «πουλημένων ηγεσιών» του εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Αναφερόμενη στα «ισοδύναμα μέτρα» της ΝΔ, η Αλ. Παπαρήγα είπε ότι «ένα από τα βασικά 'ισοδύναμα μέτρα' αφορά την μείωση του μέσου μισθού», ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μιλά για 'ψίχουλα' στον κατώτατο μισθό και από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μισθοί θα πηγαίνουν, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, κάτι που λένε όλα τα αστικά κόμματα».

«Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο ότι καλλιεργεί αυταπάτες στον λαό που σημαίνει ότι αν ο λαός στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. θα βρεθεί άοπλος ιδεολογικά και πολιτικά και απροετοίμαστος και θα δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο χειρότερα από το 2009» ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι η κρίση στην ευρωζώνη οξύνεται, τόνισε ότι ως απάντηση στην κρίση σκέπτονται την ενδυνάμωση της πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ που θα δώσει πρωτόγνωρες εξουσίες στην Κομισιόν, επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο πολέμου εναντίον της Συρίας είναι πάρα πολύ πιθανό, ενώ τόνισε ότι θα μεγαλώσει η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ «η επόμενη Βουλή θα λύσει την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος».

«Η μόνη σταθερή ΚΟ θα είναι εκείνη του ΚΚΕ και εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη έστω και για να αποσπάσουμε κάτι θετικό» είπε η κ. Παπαρήγα, υπενθυμίζοντας ότι «η προηγούμενη δύναμη της ΚΟ του ΚΚΕ με 22 βουλευτές του επέτρεψε να ζητήσει και ορισμένες ονομαστικές ψηφοφορίες που οδήγησαν ορισμένους βουλευτές άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Μνημόνιο».

«Όταν ψηφίζεις ΚΚΕ, ξέρεις τι ψηφίζεις. Η ΝΔ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει, την μεγαλύτερη ζημιά όμως την έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και τώρα την θέση του πάει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλοιώνει τον ριζοσπαστισμό του λαού» υποστήριξε, καλώντας τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, αλλά και να είναι «πιο απαιτητικός απέναντι στο κόμμα στην πάλη για τις όποιες κατακτήσεις σήμερα που ανοίγουν τον δρόμο για την νίκη της εργατικής-λαϊκής εξουσίας ".
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: