1.6.12

Οργή για το «χαλασμένο κεμπάπ»!...


Μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει μεταμελημένη για το (επιεικώς ανάρμοστο) ξέσπασμά της εναντίον της Ελλάδας, φαίνεται όμως πως κάποιοι εζήλωσαν τη... δόξα της. Ο λόγος, εν προκειμένω, για ... τον (γνωστό για το επιθετικό στυλ του) Αγγλο δημοσιογράφο Τζέρεμι Πάξμαν, οικοδεσπότη της δημοφιλούς εκπομπής «Newsnight» του BBC.
Το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, ο Πάξμαν είχε προσκεκλημένους στην εκπομπή του τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον νομπελίστα οικονομολόγο Π. Κρούγκμαν. Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, οπότε ο Πάξμαν σχολίασε ότι μπορεί η Ευρωζώνη «να ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάπ!»...

Την έντονη αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσαν τα... ατυχή σχόλια δημοσιογράφου του BBC για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Προσβολή
Οπως αντιλαμβάνεστε, το... εμετικό σχόλιο του Αγγλου παρουσιαστή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε «προσβλητική» και «ανάρμοστη» την παρομοίωση της Ελλάδας με «χαλασμένο κεμπάπ». «Η ελληνική οικονομία», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον οικοδεσπότη του, «βρίσκεται σε κρίση και χρειάζεται σεβασμός στον ελληνικό λαό, που περνάει δύσκολες ώρες».
πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: