25.6.12

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη στην Κηφισιά...


Στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κκ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα ... μετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος θα είναι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιεί τις συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες και του υπουργούς στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ο θεράπων ιατρός του δεν άφησε περιθώριο για κανενός είδους μετακίνηση, «8 ημέρες ακινησίας» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Θεοδοσιάδης.

Η «πρόβα τζενεράλε» έγινε ουσιαστικά σήμερα. Νωρίς το πρωί οι στενοί του συνεργάτες είχαν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς την παρουσία φυσικά του Αντώνη Σαμαρά, και αμέσως μετά θα μετέβαιναν στο νοσοκομείο Αττικό, προκειμένου να γίνει εκεί ο «πρωινός καφές». «9 το αργότερο 9:30 θέλω να είστε όλοι εδώ» είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς στους συνεργάτες του.

«Το δύσκολο είναι να κρατήσουμε τον Πρωθυπουργό μέσα στα αυστηρά όρια θεραπείας που έχει θέσει ο γιατρός» είπε συνεργάτης του Α. Σαμαρά και μάλλον δεν είχε άδικο. Ενδεικτικό της διάθεσης που έχει ο Πρωθυπουργός είναι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας στον Realfm 97.8 είπε:«Με "λιοντάρι στο κλουβί" θα μπορούσατε να τον παρομοιάσετε».

Την ώρα που ο καθηγητής της Β΄οφθαλμολογικής κλινικής περιέγραφε στους δημοσιογράφους το πόσο δύσκολη ήταν η επέμβαση στο δεξί μάτι του Πρωθυπουργού, εκείνος καλούσε σε σύσκεψη το νομικό του σύμβουλο Τάκη Μπαλτάκο, τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό υγείας Μάριο Σαλμά.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, μόλις ο Παναγιώτης Θεοδοσιάδης του ανακοίνωσε ότι ούτε οδικώς δεν θα μπορούσε να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής, είχε έτοιμο το «plan B» και έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να ανακοινώσει πως επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Σύνοδο Κορυφής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον υπηρεσιακό υπουργό οικονομικών Γ. Ζαννιά και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να μην χαθεί ούτε μία ημέρα, γι’ αυτό τον λόγο οι συσκέψεις στο σπίτι του στην Κηφισιά θα είναι συνεχείς.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: