17.6.12

Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τις πυρκαγιές...


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες στην Κερατέα και στον Μαραθώνα.

Οι τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για τη φωτιά στην Κερατέα, ενώ ο πέμπτος για εκείνη στο Γραμματικό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε... βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ οι συλληφθέντες της Κερατέας βαρύνονται επιπλέον με την κατηγορία του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένες περιουσίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

Σε Κορινθία τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρητό Ντράσα Κορινθίας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από χθες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πυρκαγιές στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στην Κύθνο είναι σε ύφεση, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφθασαν εν τω μεταξύ δύο αεροπλάνα CL-415 που διέθεσε η ιταλική Πολιτική Προστασία για βοήθεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ένα αεροπλάνο που στέλνει η Κροατία...
============


Σβόμποντα:Η τρόικα έκανε απαίσια δουλειά στην Ελλάδα...


Ενδεχόμενη προσφυγή της Λευκωσίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα οδηγούσε «αυτόματα» στην αποστολή κλιμακίου της τρόικας στην Κύπρο, δήλωσε ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι αναγνωρίζει τον «φόβο» που προκαλεί μια τέτοια εξέλιξη, «αφού πολλές τρόικες έκαναν πολύ απαίσια δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της τρόικας στην Ελλάδα».

Μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενόψει της επίσκεψης του προεδρείου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Κύπρο τη Δευτέρα, ο Αυστριακός αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ενδεχόμενη προσφυγή της Κύπρου στο ΕFSF, αλλά και η αποστολή της τρόικας, θα περιορίζονταν σε θέματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν θα επεκτεινόταν στην οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, ο Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης και για «βελτίωση προνοιών του μνημονίου», ενώ επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λέγοντας ότι, στη διάρκεια της κρίσης, «δεν πάτησε το πόδι του στη χώρα».

Στο πεδίο των σχέσεων Κύπρου- Τουρκίας, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία. Ζήτησε, ωστόσο, την επιβολή συγκεκριμένων όρων στην Άγκυρα, θέτοντας ευθέως ζήτημα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. Αναφορικά με το απευθείας εμπόριο, πρόκρινε μια πολιτική λύση, η οποία, όπως λέει, θα περιλαμβάνει και την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ενδιαφέρον προκαλεί το «άνοιγμα» του Χάνες Σβόμποντα προς το ΑΚΕΛ, για να συμμετάσχει στη Σοσιαλιστική Ομάδα. «Εάν η οικογένεια μπορεί να μεγαλώσει, με τη συμπερίληψη, έστω ως ετεροθαλούς αδελφού, του κ. Χριστόφια, τότε γιατί να αποφύγουμε να διευρύνουμε την οικογένειά μας;» διερωτήθηκε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: