27.6.12

Πώς κατέληξε ο Σαμαράς στην επιλογή Στουρνάρα...


Τρία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που οδήγησαν τον Σαμαρά στην επιλογή Στουρνάρα. Πρώτον, είναι ένα πρόσωπο που δεν ταυτίζεται απόλυτα με τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που καυτηρίασε από την πλευρά του και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, φοβούμενος ότι η επιλογή αυτή θα...

ταυτίσει την οποιαδήποτε εξέλιξη με το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όλοι γνωρίζουν ότι η καρέκλα του υπουργού Οικονομικών είναι … ηλεκτρική.

Δεύτερον ο κ. Στουρνάρας είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και τρίτον ένα πρόσωπο που έχει εμπειρία στα θέματα διαπραγμάτευσης της χώρας με τους εταίρους καθώς συμμετείχε κι αυτός στην διαπραγματευτική ομάδα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Πριν τον Γιάννη Στουρνάρα όμως πολλά ήταν τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά και τα τηλεφωνήματα που προηγήθηκαν μέχρι τελικά να επιλεγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πηγές αναφέρουν ότι αναζητήθηκε λύση τόσο στο πρόσωπο του κ. Ζανιά, ο οποίος δεν φάνηκε διατεθειμένος να συνεχίσει τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός υπουργός, αλλά και στο πρόσωπο του κ. Αράπογλου, ο οποίος κρίθηκε ότι ταυτίζεται με την περίοδο Καραμανλή.


Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: