19.6.12

Οι όψιμοι συνήγοροι Αλαφούζου και καυτές αποκαλύψεις στο επόμενο Δ.Σ. του ΣΚΑΙ...


parapolitika.gr


Τελικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συνεχής απαξίωση της ελληνικής δημοσιογραφίας. Χθες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε εξώδικο στον Γιάννη Αλαφούζο, με αφορμή την γκάφα ολκής που έκανε ο ΣΚΑΙ, σε ότι αφορά την «επιστημονική» πρόβλεψη του...

εκλογικού αποτελέσματος. Κάποιοι, άρχισαν να συνδέουν την εύλογη αντίδραση του μετόχου του ΣΚΑΙ, με την πρόσφατη ανάμειξη του Αλαφούζου, στα διοικητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού. Πολύ, καλά ακούγονται και διαβάζονται, όλα αυτά, σε επίπεδο δημοσιογραφικών φαντασιώσεων, ωστόσο όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια. Ο ΣΚΑΙ, του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εσχάτως τυγχάνει να ασχολείται και με τα διοικητικά του ΠΑΟ, ήταν το μόνο Μέσον Ενημέρωσης, που δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές, είχε δημοσιοποιήσει δημοσκόπηση, η οποία έδινε προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων, στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένας γεγονός που δεν αλλάζει όσο αγώνα και να δώσουν τα γνωστά «παπαγαλάκια».

Δεύτερο γεγονός, που επίσης δεν αμφισβητείται; Το απόγευμα των εκλογών, ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, εκτίμησε (σ.σ. δια του Γιάννη Μαυρή) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πρώτος με 0,5%. Από την εξέλιξη των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι ο Μαυρής, είχε κάνει την προσωπική του επιθυμία, δημοσκοπική εκτίμηση.

Το τρίτο τώρα, που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν όσοι εκτίθενται, είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει βάλει από την τσέπη του, περίπου 20 εκ. ευρώ, στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου. Και, τα έβαλε ως επενδυτής, και όχι ως επιχειρηματικός καιροσκόπος. Αντί σεβασμού στην τοποθέτηση Μαρινάκη, οι ιθύνοντες του ΣΚΑΙ, έκριναν σκόπιμο να εξαπολύσουν επί δύο περίπου χρόνια τόνους λάσπης, εναντίον του μετόχου τους.

Όλο αυτό το διάστημα – που ο Αλαφούζος δεν περνούσε ούτε έξω από το γήπεδο- ο Μαρινάκης, προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τις πρωτόγνωρες για τον ίδιο πρακτικές, που ακολουθεί το αφεντικό του Συγκροτήματος στο Νέο Φάληρο. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η χθεσινή κίνησή του, να αποστείλει εξώδικο, προς τον Γιάννη Αλαφούζο, με το οποίο του επισημαίνει την τεράστια ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, από τις δημοσκοπικές κουταμάρες του Μαυρή. Αυτή είναι πραγματικότητα, όσο κι’ πονάει. Μάλιστα, δεν αλλάζει με τίποτα. Άλλωστε, τα ρεπορτάζ, οι δημοσκοπήσεις, και οι προβοκάτσιες του Αλαφούζου, βρίσκονται εκτός των άλλων και στην διάθεση του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, που δεν είναι άλλο από τον Αντώνη Σαμαρά, παρά την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αποκαλύψεις στο επόμενο Δ.Σ. του ΣΚΑΙ

Οι μήνυση που κατέθεσε ο Μαρινάκης εναντίον των Αλαφούζου, Παναγόπουλου και Παπαδημητρίου, με αφορμή το υβριστικό σχόλιο, που φιλοξενήθηκε στο site του ΣΚΑΙ, όπως και η εξώδικη επιστολή, φαίνεται ότι ήταν, η αρχή της στρατηγικής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, ο μέτοχος του ΣΚΑΙ. Όπως, μαθαίνουμε, στο επόμενο Δ.Σ., αλλά και στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΣΚΑΙ, η πλευρά Μαρινάκη, προτίθεται να προχωρήσει σε σειρά αποκαλύψεων που άπτονται των οικονομικών της επιχείρησης και όχι μόνον. Εκεί, λοιπόν, ο Αλαφούζος, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ως συνεταίρος του Μαρινάκη, και όχι ως παράγοντας του Παναθηναϊκού. Έτσι, για να μην πετούν, κάποιοι την μπάλα στην κερκίδα.

ΑΞΙΖΕΙ: Οι αυτόκλητοι (και όψιμοι) δημοσιογραφικοί συνήγοροι του Γιάννη Αλαφούζου, προφανώς περίμεναν, ότι ο Μαρινάκης, έχοντας χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα άφηνε τον συνεταίρο του, να απαξιώνει μέρα με τη μέρα την επένδυσή του. Έτσι, έμαθαν ή έτσι θέλουν να το γράφουν μήπως και ενθουσιάσουν τον νεόκοπό πράσινο παράγοντα!!!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Επειδή, η φωτό του parapolitika.gr, με την περούκα στον Αλαφούζο άρεσε στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, αποφασίσαμε να την βάλουμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: