25.6.12

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Δ.Αβραμόπουλο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ..


Τις θέσεις που θα αναπτύξει η ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την... προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ορίστηκε να είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, μετά την αδυναμία του πρωθυπουργού να μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Επικρατείας Χρ.Λαζαρίδης και ο κυβερνητικός εκπροσώπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αναμένεται να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 17:00.

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και την Τετάρτη το πρωί.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παρουσίας στη Σύνοδο Κορυφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη. Ο στόχος της παρουσίας στις Βρυξέλλες είναι να στηρίξουν την ελληνική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στις 14:00 στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερώσουν σχετικά τον Αντώνη Σαμαρά, είτε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είτε διά ζώσης.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: