6.6.12

Άγριος καυγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ...


Σε ναυάγιο, όπως όλα δείχνουν, οδηγούνται και οι νέες διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή έστω και μιας τηλεοπτικής μονομαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ με φόντο το ντιμπέιτ φούντωσε ακόμη μια ... εστία πολέμου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με προσχηματική αφορμή τα... μάτια της Ελλης Στάη, την οποία προτείνει η Κουμουνδούρου ως συντονίστρια (μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου) της μονομαχίας των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, αλλά δεν αποδέχεται η Λεωφόρος Συγγρού, προκρίνοντας σε ρόλο συντονιστή μόνον τον κ. Χατζηνικολάου, ανάμεσα στα δύο κόμματα ξέσπασε χθες το απόγευμα άγριος καβγάς που έβαλε τέλος και στις παρασκηνιακές συζητήσεις για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί για την τηλεοπτική μονομαχία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, ζητώντας πλέον δύο συντονιστές, αλλά και ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Χρυσής Αυγής. «Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, υποδεικνύοντας την Κουμουνδούρου ως υπεύθυνη για το ναυάγιο.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, αφού η ΝΔ κατ' εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν» και κάλεσε τη Λεωφόρο Συγγρού «να αφήσει τα υβρεολόγια και να δώσει συγκεκριμένη απάντηση» για το εάν επιθυμεί ή όχι το ντιμπέιτ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμάχη είχαν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, οι οποίοι είχαν αναλάβει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και χθες αντάλλαξαν πολεμικές ανακοινώσεις. Ο κ. Μουρούτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψεύδεται ασύστολα» και επικαλέστηκε τα SMS που είχε ανταλλάξει τις προηγούμενες ημέρες με τον κ. Παππά, μέσω των οποίων εμφανίζονται οι δύο μεσολαβητές να προγραμματίζουν συναντήσεις σε ξενοδοχεία και καφετέριες, ενώ ο κ. Παππάς επέμεινε ότι «τα περί συμφωνίας βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: