24.6.12

Σόιμπλε: Η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες...


Τη «γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις» εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος προκρίνει ως σημαντικότερη αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung» ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες» και είναι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης».

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα για την Eλλάδα απορρίπτει ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

«Δεν βλέπω κανένα νόημα στο παιχνίδι για χρόνο. Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων. Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag».

Εκτιμά ακόμη ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει την πορεία της σταθερότητας, αναπόφευκτη συνέπεια θα ήταν να την εγκαταλείψουν και οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη Γερμανία, όπως υποστηρίζει, σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο ούδείς θα τηρούσε πλέον το «φρένο χρέους».

Ερωτηθείς παράλληλα σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρει ότι «εάν οι Έλληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας, τότε οι Χριστιοανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: