15.6.12

Η Βασιλική Θάνου «έριξε» το κάστρο της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων...


Για πρώτη φορά μια γυναίκα, ανώτατη δικαστική λειτουργός, αναλαμβάνει τα ηνία τού μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενου προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Η αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η ομάδα της οποίας στις πρόσφατες εκλογές των δικαστών συγκέντρωσε τις περισσότερες έδρες, έγινε χθες η...πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ενωσης.


Η 62χρονη αρεοπαγίτης ξεκίνησε την πορεία της στο δικαστικό Σώμα από τις 29 Απριλίου 1975, ενώ τον Μάιο του 2008 προήχθη στον Αρειο Πάγο, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Eκλεγόταν για χρόνια μέλος στη διοίκηση της Ενωσης, ενώ προ ετών είχε διατελέσει και αιρετό μέλος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας.

Ωστόσο, το νέο προεδρείο της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας έχει να επιδείξει και μία ακόμα πρωτιά: την ενωτική συγκρότησή του, καθώς σε καίριες θέσεις επελέγησαν εκπρόσωποι των άλλων δύο ομάδων που συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που υλοποιήθηκε η πρότασή μας και για πρώτη φορά έγινε εφικτή η συγκρότηση ενωτικού προεδρείου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στις εκλογές. Ενωμένοι όλοι μαζί θα δραστηριοποιηθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι: αναβάθμιση του κύρους της Δικαιοσύνης, αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας», δήλωσε λίγη ώρα μετά την εκλογή της η κ. Θάνου-Χριστοφίλου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τη θέση του γενικού γραμματέα κατέλαβε ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Μανωλίδης, ο οποίος συγκέντρωσε και τις περισσότερους ψήφους των συναδέλφων του, ενώ α' αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χριστόφορος Σεβαστίδης, που προέρχεται από την τρίτη ομάδα των δικαστών.

Το ΔΣ της Ενωσης αποτελούν ακόμη οι: β' αντιπρόεδρος ο πρόεδρος Πρωτοδικών Δημοσθένης Βλάχος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας η πρόεδρος Πρωτοδικών Μαργαρίτα Στενιώτη και ταμίας η ειρηνοδίκης Σταματία Δημουλέα-Γκαρά. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι: οι εφέτες Γιώργος Ευστρατιάδης, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Νίκος Σαλάτας, ο πρωτοδίκης Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ιωάννης Παπαϊωάννου, η εφέτης Βαρβάρα Πάπαρη, ο πρωτοδίκης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, η εφέτης Μαρία Βετούλα-Σιμιτζή και ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: