3.6.12

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικός ελιγμός η παράταση των φορολογικών δηλώσεων...


Για «απαράδεκτη» πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπέρ των κομμάτων του μνημονίου κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός με αφορμή τις παρατάσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Όπως επισημαίνει ο... κ. Μηλιός, «πριν λίγες μέρες και ενώ η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, δόθηκε απαράδεκτη και προκλητική αναβολή στην υποβολή δηλώσεων για φορολογία εισοδήματος Α.Ε. και στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των εταιριών». Την ίδια στιγμή που δόθηκε η παράταση αυτή, προσθέτει ο ίδιος, «ενώ στις εφορίες περίμεναν στην ουρά χιλιάδες εταιρίες για την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2012, οι απλοί πολίτες πληρώνουν τα διάφορα χαράτσια».

Ο κ. Μηλιός χαρακτηρίζει παράλληλα «προεκλογικό ελιγμό» υπέρ των κομμάτων του μνημονίου» την παράταση υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων για τις 16/7, αφού, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση δεν θέλει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι και άνεργοι την επαχθή επιβάρυνση που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ».

Κατηγορεί ακόμη τους «υποτιθέμενους "υπερασπιστές της πατρίδας"» ότι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού και προειδοποιεί τους «εκπροσώπους της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και των μνημονίων» ότι δεν θα αποφύγουν την απαξίωσή τους στη συνείδηση και τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: