16.6.12

Μάχη των πυροσβεστών με τους θυελλώδεις ανέμους...


Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, καθώς οι πυροσβέστες και τα αεροσκάφη έχουν να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ καλούνται οι πολίτες να...επιδεικνύουν ψυχραιμία και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Δροσιά Κερατέας βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αττική. Προς το παρόν στους οικισμούς Συντερίνα, Αγιασμός, Καταφύγι και Παλαιά Φώκαια, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 20 οχήματα ΟΤΑ, 30 άτομα πεζοπόρο του ΠΣ. Τα 4 Α/Φ και το 1 Ε/Π επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης. Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Λόγω το ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε μικτή οικιστική ζώνη, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Επίσης, παρακαλούμε τους οδηγούς των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται οι κάτοικοι να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: