20.6.12

Τα ονόματα που "παίζουν" από τη ΝΔ...



Για τη θέση του προέδρου της Βουλής προορίζεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, το όνομα του οποίου «έπαιξε» και... για τη θέση του πρωθυπουργού, στην περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Σαμαρά, θα «αδειάσει»κατ' αυτόν τον τρόπο μια θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, την οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταλάβει κάποιο από τα συνεργαζόμενα κόμματα της νέας κυβέρνησης.

Από πλευράς ΝΔ, σίγουροι πάντως προς υπουργοποίηση, θεωρούνται επίσης ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος προορίζεται ακόμα και για το υπουργείο Οικονομικών, αν δεν επιλεγεί τελικώς η λύση των τεχνοκρατών, αλλά και ο κ. Αθανασίου, ο οποίος το πιθανότερο είναι πως θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Είναι άγνωστο ποιοι άλλοι από το χώρο της ΝΔ θα συμμετάσχουν στη κυβέρνηση, αν και ορισμένοι όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν επίσης πολλές πιθανότητες για να μπουν στο νέο σχήμα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και οι επιλογές που θα κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν και εκεί τίποτα ακόμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πέραν του γεγονότος ότι θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: