26.6.12

Σύσκεψη σήμερα των πολιτικών αρχηγών για το νέο υπουργό Οικονομικών...


Σε αναζήτηση υπουργού Οικονομικών βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ράπανας στον επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, «μετά από συζητήσεις με τους γιατρούς του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει προς το παρόν να ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντά του».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τον ευχαριστεί για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκε το ρόλο που του ανέθεσε, και του εύχεται να ανακτήσει σύντομα τις δυνάμεις του και να προσφέρει στην εθνική προσπάθεια.

Ο κ. Ράπανος αναμένεται να λάβει εξιτήριο σήμερα Τρίτη από το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες σύσκεψη στο σπίτι του με στενούς του συνεργάτες, ενώ το όνομα του υποψήφιου προς υπουργοποίηση θα «κλειδώσει» στη συνάντηση της Τρίτης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής" οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι επιθυμούν άμεσα αξιόπιστο συνομιλιτή και μάλιστα με το προφίλ του κ. Ράπανου, δηλαδή με τεχνοκρατική επάρκεια, πλήρη γνώση των δημοσιονομικών και ουσιαστικό έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: