6.6.12

Διεκόπη για τη Δευτέρα η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη στο Εφετείο της Αθήνας...


Για την ερχόμενη Δευτέρα διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του υπεύθυνου Τύπου της Χρυσής Αυγής, βουλευτή μετά τις εκλογές της 6ης Ιουνίου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αντιμετωπίσει σειρά κατηγοριών καθώς φέρεται να... έχει εμπλακεί περιστατικό επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Το δικαστήριο λόγω φόρτου διέκοψε την εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και άλλων του πινακίου για την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να τις εκφωνήσει.

Ο κατηγορούμενος υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ αντίθετα, από νωρίς, το πρωί έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας γύρω από το Εφετείο, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με αυτοκίνητο που είχε ενοικιασθεί από τον ίδιο είχε διαφύγει νεαροί που είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και γκλοπ σε καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την επίθεση ο καθηγητής τραυματίστηκε ενώ οι δράστες του απέσπασαν το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες είχαν καταγράψει αυτόπτες μάρτυρες του περαστικού. Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι το διάστημα εκείνο απουσίαζε στο εξωτερικό.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: