3.6.12

Θησαυροί εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς...


Κρυμμένους «θησαυρούς» που προέρχονται από «εγκλήματα» φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών.

Κάθε φορά που οι... ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανοίγουν τους λογαριασμούς «ύποπτων» για φοροδιαφυγή μένουν έκπληκτοι αφού φέρνουν στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.

Μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μισθωτός με καταθέσεις 41, 5 εκατ. ευρώ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μισθωτού ο οποίος, όπως δημοσιεύει η Ημερησία, διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 41,5 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα. Ιατροί του ΕΣΥ εισέπρατταν επί χρόνια «φακελάκια» συγκεντρώνοντας ποσά εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς τους ενώ ένας «σεκιουριτάς» έκρυψε από την εφορία εισοδήματα 22,7 εκατ. ευρώ μόνο σε μια διετία.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν οι εξής υποθέσεις

Ιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει καταθέσεις πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε διάστημα 7 ετών, από το 2003 έως το 2010. Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού και προέρχονται από «φακελάκια».

Αλλος ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι βέβαιοι ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια», καθώς ο ελεγχόμενος εκλήθη να εξηγήσει από πού προέρχονται τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν απάντησε.

Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν να έχουν μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους με νόμιμα παραστατικά.

Επιχειρηματίας με κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στους Αμπελόκηπους έκρυψε από την εφορία 3,34 εκατ. ευρώ το διάστημα 2003-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: