1.6.12

Α. Τσίπρας: Έτσι θα καταργήσω το μνημόνιο ...


Μετά το αλαλούμ των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί στο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι να ξεκαθαρίσει τους τρόπους με τους οποίους θα... καταργήσει το μνημόνιο, αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Μία για την οικονομία, μία για το κοινωνικό κράτος, μία για την εξωτερική πολιτική και μία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη δημοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως πρόκειται «για ένα σχέδιο κοινωνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο. Θα είναι η ανακοπή της πορείας προς την καταστροφή που οδηγείται η χώρα. Θα κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και αναζήτησης ευρωπαϊκής λύσης» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Α. Τσίπρας

• Αποκατάσταση κατώτατων μισθών και συντάξεων
• Σταδιακές αυξήσεις μισθών αρχίζοντας από τα κατώτατα στρώματα
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα με στόχο την αναδιανομή του πλούτου
• Δημιουργία περιουσιολογίου – ονομαστικοποίηση των μετοχών
• Δήμευση περιουσίας για τους φοροφυγάδες
• Τέλος οι φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές

«Θα εξηγήσουμε με το κείμενό μας όλα τα βήματα που θα κάνουμε για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θηλιά τη θανάσιμη του Μνημονίου που οδηγεί στη χρεοκοπία και με μαθηματική ακρίβεια στη δραχμή και να αντικαταστήσουμε αυτήν τη θανατηφόρα συνταγή του Μνημονίου με ένα σχέδιο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας και της διοίκησης και δημοσιονομικού νοικοκυρέματος με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: