10.6.12

Αλ. Παπαρήγα: Η κρίση οξύνεται...


«Η είσοδος της Ισπανίας στον μηχανισμό θα επηρεάσει την Λατινική Αμερική, ενώ η κρίση στο τραπεζικό σύστημά της θα επηρεάσει και την Τουρκία, καθώς ισπανικά ομόλογα ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ τα έχουν τουρκικές τράπεζες» ανέφερε η... ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο «Πάρκο Α. Τρίτσης», τονίζοντας ότι η κρίση βαθαίνει, οξύνεται και περιπλέκεται.

Είπε ακόμη ότι ο λαός υφίσταται τις άμεσες επιπτώσεις του Μνημονίου στην ζωή του, αλλά και με ευθύνη των άλλων κομμάτων, παραμένει ακόμα θολό και μπερδεμένο το αν η κρίση οφείλεται στο Μνημόνιο ή το αντίστροφο.

«Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, η κρίση έφερε το Μνημόνιο, ακόμα κι αν το καταργήσουν, τα προβλήματα θα είναι μπροστά μας γιατί αιτία είναι η καπιταλιστική κρίση» υπογράμμισε.

«Όταν μια σειρά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λένε ότι το Μνημόνιο απέτυχε σημαίνει ότι ψάχνουν μια άλλη συνταγή. Το Μνημόνιο ως προς τους ταξικούς του στόχους πέτυχε, γιατί τα μέτρα του δεν αποσκοπούσαν στην ανάκαμψη της οικονομίας», σημείωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρατήρησε ακόμη ότι «απαξιώνεται και καταστρέφεται πρώτα η εργατική τάξη, καταστρέφεται ένα μέρος του κεφαλαίου μετά, και κατόπιν γίνονται -αν γίνουν- επενδύσεις και αυτές εκεί όπου μεγιστοποιείται η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Τόνισε τέλος ότι τα μέτρα του Μνημονίου καθυστέρησαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα γιατί υπήρχε ένα κίνημα το οποίο εμπόδισε κάτι τέτοιο, και στο οποίο το ΚΚΕ συνέβαλε με την πολιτική του γραμμή και την προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: