2.6.12

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ..


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μπουμπάρακ, για το θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης του 2011.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.
Περισσότεροι από... 5.000 Αιγύπτιοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί, για λόγους ασφαλείας, γύρω από το δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.
Η ακροαματική διαδικασία μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση και ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος τελεί υπό προσωρινή κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο, έφτασε με ελικόπτερο.
Όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, οι γιοι του έκπτωτου προέδρου Αλάα και Γκαμάλ, έφθασαν νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στο δικαστήριο. Στη σχολή της αστυνομίας όπου εδρεύει το δικαστήριο έφθασαν επίσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας, που επίσης κάθισαν στο εδώλιο.
Ο Αντλι και οι έξι πρώην συνεργάτες του δικάζονται με την ίδια κατηγορία, για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατά των διαδηλωτών. Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ διώκονται για διαφθορά, μια κατηγορία που έχει απαγγελθεί και σε βάρος του πατέρα τους.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: