12.6.12

Η γερμανική σκιά του Αλέξη (ΒΙΝΤΕΟ)...


Ήταν η "σκιά" του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο. Βήμα βήμα κατέγραφε όλες τις στιγμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το ολιγόωρο διάστημα που βρέθηκε στην... Κρήτη, για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Ήταν η δέυτερη φορά που έγινε... "στενός κορσές" του πρωταγωνιστή των ελληνικών εκλογών - η πρώτη ήταν την Κυριακή στη Χίο.

Μάλιστα οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ τον "μυρίστηκαν" και είπαν στον πρόεδρο του κόμματος πως ένας Γερμανός δημοσιογράφος, τον έχει πάρει στο...κατόπι και τότε ο Αλέξης ζήτησε να τον γνωρίσει. Η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν πληροφορήθηκε πως ο απεσταλμένος εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αμβούργου, ήταν ένα Κρητικόπουλο δεύτερης γενιάς, ο Γιάννης Χαβάκης.

Γενημμένος στο Ηράκλειο από μητέρα που έλκει την καταγωγή της από την Νέα Αλικαρνασσό και τον πατέρα του να είναι από το Λασίθι, πήρε την εντολή από τον αρχισυντάκτη του πριν από λίγες μέρες να έλθει στην Ελλάδα και να παρακολουθήσει στενά με το φωτογραφικό του φακό τις κινήσεις του ''ωραίου Αλέξη'', του Μπάρακ Ομπάμα της Ελλάδας όπως τον αποκαλούν κάποιοι ήδη στη Γερμανία.

Μόνο που το ρεπορτάζ δεν θα ξέφευγε από τα συνήθη γερμανικά στερεότυπα: "αν οι Έλληνες ψηφίσουν τον Τσίπρα, θα τον πληρώσουμε ακριβά εμείς οι Γερμανοί" θα είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα της Γερμανίας αλλά και όλου του κόσμου, όπου κάθε Πέμπτη φιγουράρει η "Τσάιντ".

Κι ο ιδιαίτερα συμπαθής Γιάννης δεν έχασε την ευκαιρία. Πήρε το φακό του αυτόν που δεν αποχωρίζεται εδώ και 20 χρόνια και καρέ καρέ κατέγραψε όλες τις στιγμές του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος δεν θα γράψει ούτε λέξη από το κείμενο που θα επιμεληθεί Γερμανός συνάδελφος του. Αλλοίμονο που θ΄άφηναν οι Γερμανοί τέτοιες δουλειές σε ξένους. Αλλά το παράπονο για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι και η λατρεία του για την Ελλάδα ξεχείλιζε σε κάθε του κουβέντα, σε κάθε του αναφορά για τον τόπο που γεννήθηκε αυτός και οι γονείς του.

Όσο για τον Τσίπρα και την εικόνα που ο ίδιος σχημάτισε από τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ όσο διάστημα τον συναναστράφηκε; "Είναι πολύ άμεσος και ωραίος τύπος...αν ψήφιζα στην Ελλάδα, θα τον ψήφιζα σίγουρα" μας λέει στο cretalive.gr, με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Πάντως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει, αφού σήμερα κιόλας οι ανάγκες του ρεπορτάζ τον καλούν στη Ουκρανία και στις ομορφιές του EURO, αφήνοντας εμάς στην εφιαλτική πραγματικότητα και την αμφιβολία του ΕΥΡΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: