7.6.12

Τράπεζα της Αυστραλίας διακόπτει τις συναλλαγές της με την Ελλάδα...


Με απόφαση που αιφνιδίασε τους ίδιους της τους πελάτες, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας διακόπτει τις συναλλαγές της με όλες τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ... προστατέψει τους πελάτες της, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της ελληνοαυσταλέζικης εφημερίδας «Νέος Κόσμος».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Ευγενία Παυλοπούλου αναφέρει τα εξής:
Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα οδήγησε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», να διακόψει τις συναλλαγές της με όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορήθηκε ότι, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η NAB σταμάτησε να εκδίδει επιταγές που πρόκειται να εξαργυρωθούν σε τράπεζες της Ελλάδας. Επίσης, η αυστραλιανή τράπεζα διέκοψε και τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απ’ ευθείας με την Ελλάδα και τώρα οι συγκεκριμένες αποστολές χρημάτων (telegraphic transfers) στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank Frankfurt και στη συνέχεια μεταφέρονται από εκεί στο λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε παραιτέρω κρατήσεις εκ μέρους της γερμανικής τράπεζας.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα και την πολιτική αστάθεια που επικρατεί, συνεχίζει να είναι μέλος της Ευρώπης και η αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανωμαλίας στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα είναι εγγυημένη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, η πρόσφατη απόφαση της αυστραλιανής τράπεζας άφησε άναυδους πολλούς συμπαροίκους που άκουσαν έκπληκτοι από υπαλλήλους της τράπεζας ότι δεν μπορούν να στείλουν πλέον επιταγές στους δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: