26.6.12

Γιάννης Στουρνάρας: Ένας κνίτης στο υπουργείο οικονομικών...


Ακούγονται τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη, του πρωθυπουργικού συμβούλου Γ. Μουμούρα, του Σταύρου Δήμα, του Τ, Αράπογλου, ακόμα και του Λουκά Παπαδήμου. Ο νέος τσάρος της οικονομίας όμως, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας του ΙΟΒΕ. Κι αυτό διότι τόσο ο...
Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκρίνουν τον κ. Στουρνάρα, τον οποίο θεωρούν σχετιά άφθαρτο, σε καμιά περίπτωση δεξιό, και κοντά στο κόμμα του ο καθένας.
Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος, διότι ο Στουρνάρας υπήρξε εκ των μάντατζερ-πρωτεργατών του σημιτικου εκσυγχρονισμού, τον οποίο και ο ίδιος υπηρέτησε πιστά.
Ο δε Φώτης Κουβέλης, διότι ο Στουρνάρας ως παλαιό μέλος της ΚΝΕ προέρχεται μεν από τη "δογματική αριστερά", μεταπήδησε όμως μετά τα φοιτητικά του χρόνια στην ανανεωτική και εν συνεχεία στο ΠΑΣΟΚ, αν και σε καμιά περίπτωση δεν είχε κάρτα μέλους ή κομματικά πόστα -με εξαίρεση την ΚΝΕ Νομικής.
Τον Γιάννη Στουρνάρα επίσης προτείνει ως αντικαταστάτη του ο υπουργός που δεν πρόλαβε να γίνει υπουργός Βασίλης Ράπανος.
Να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας είναι από τους παράγονες της οικονομίας που στηρίζουν από την αρχή την πολιτική των μνημονίων, έχει καλές σπουδές και μεγάλη εμπειρία.
Τέλος, με την επιλογή Στουρνάρα φαίνεται ότι δεν είναι αντίθετος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την κριτική που δέχτηκε για το "βαθύ μπλε" της κυβέρνησής του, το τελευταίο που σκέπτεται είναι να διορίσει άλλον ένα γαλάζιο υπουργό...
http://www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: