14.6.12

Αντιδράσεις για το ηχητικό «ντοκουμέντο» του Π. Ψωμιάδη...


Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «αδελφική κεντροδεξιά παράταξη» με τη ΝΔ.

Η... αναφορά έγινε πριν λίγες μέρες κατά την περιοδεία του στην Ξάνθη. Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης τη Δευτέρα διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκανε τέτοια δήλωση, αλλά την Τετάρτη κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο στο διαδίκτυο, στο οποίο ακούγεται ο κ. Ψωμιάδης να λέει: «Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».

Ακούστε εδώ το ηχητικό ντοκουμέντο

«Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως «αδερφική κεντροδεξιά παράταξη» από το προβεβλημένο του στέλεχος και υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. στη Μακεδονία, Π. Ψωμιάδη», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΝΔ έχει αποφασίσει να επενδύσει προεκλογικά στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου στην κοινωνία, με μοναδικό της σκοπό να κρύψει τους στόχους και τον προσανατολισμό της μνημονιακής της πολιτικής και το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό. Η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό της κόμμα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας».



Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: «Οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν. Κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή “αδελφή παράταξη”. Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές ας βάλουν στην άκρη τα άκρα από όπου και αν προέρχονται, ας διαφυλάξουν την Ευρωπαϊκή και δημοκρατική πορεία της χώρας. Το ενισχυμένο εκλογικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη δημοκρατική σταθερότητα, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών».



Τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ψωμιάδη είχαν αποδοκιμάσει, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, και οι πρόεδροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, και ο κ. Ψωμιάδης είχε σχολιάσει πως τον συκοφαντούν επειδή πέφτουν τα ποσοστά τους. Αντιδράσεις είχαν προκληθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: