28.6.12

Γ. Παπανδρέου: «Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της»...


Για κρίσιμη στιγμή για την Ευρωζώνη που βρίσκεται σε σταυροδρόμι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των... Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «εάν δεν δημιουργηθούν θεσμοί, όπως τα ευρωομόλογα, η τραπεζική ένωση που θα εγγυάται τις καταθέσεις όλων των πολιτών, η οικονομική και δημοσιονομική ένωση, αλλά και μια στρατηγική για την ανάπτυξη, τότε θα μεγεθυνθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη Ευρωζώνη δημιουργώντας ένα βαθύ χάσμα, ένα νέο τείχος του Βερολίνου, μεταξύ των χωρών με υψηλό ρίσκο και εκείνων με χαμηλό ρίσκο».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ εύκολο να δημιουργείται η αίσθηση ενός εξιλαστήριου θύματος, δηλαδή ότι φταίει η Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της, τα οποία λύνει με δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της», πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι θα πρέπει πλέον και η Ευρώπη να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της συμπληρώνοντας την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: