19.6.12

Έντονες ζυμώσεις για τα πρόσωπα ...


ποια ονόματα "παίζουν"...

Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για τα πρόσωπα τα οποία αναμένεται να μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ΝΔ θα προτείνει να πάρουν τις δύο θέσεις αντιπροέδρων οι... Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, επίσης θα ζητήσει να παραμένει στην θέση του Προέδρου της Βουλής ο Βύρων Πολύδωρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει ο δικαστικός και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δύο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν αποκλείεται να είναι και στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Πρόκειται για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη. Ωστόσο στην Κατεχάκη μπορεί να μεταβεί και ο καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Στην ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Οικονόμου με την εμπειρία που διαθέτει και το γεγονός ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όσο και της εγκληματικότητας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα αναλάβει να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου οικονομικών. Σε αυτή την θέση δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί μη πολιτικό πρόσωπο το οποίο ενδέχεται να προέρχεται από τον χώρο της αγοράς.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον «ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου είχε πει πως έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους της αγοράς, της «πιάτσας» που γνωρίζουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Παράλληλα ακούγονται τα ονόματα του Γιάννη Μουρμούρα ο οποίος ήταν και υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη του πρώην υπουργού οικονομικών. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το όνομα του νυν υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Ζανιά που γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα καθώς επί πολλά χρόνια ήταν Βρυξέλλες.

Υποψηφιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα δημόσιας διοίκησης καθώς έχει συμμετάσχει και σε επιτροπές της βουλής για θέματα που αφορούν το υπουργείο εσωτερικών.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται μεταξύ Βασ. Σοφίας και Μεσογείων. Με τις περισσότερες πιθανότητες να τον θέλουν να επανέρχεται στο Πεντάγωνο.

Μεγάλες πιθανότητες για να πάρει χαρτοφυλάκιο έχει ο Μάκης Βορίδης ο οποίος θα επιστρέψει στο υπουργείο Μεταφορών και υποδομών.

Για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει σε κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα δείχνουν πως δεν θα μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σταύρος Δήμας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επρόκειτο να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο, ωστόσο στη Συγγρού υπάρχει πολύ μεγάλη δυσφορία καθώς και στις δύο προεκλογικές αναμετρήσεις έλαμψε δια της απουσίας του.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκονται κοντά ο Κωστής Χατζηδάκης και ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο υπουργείο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να λάβει και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την συμμετοχή και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

real.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: