26.6.12

Θα πληρωθείτε, λέει ο Λυκουρέντζος στους φαρμακοποιούς...


Το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να λάβουν οι φαρμακοποιοί, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη η οποία διεξήχθη στο ... υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός τους Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ορίζοντας Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου και θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του. Ετσι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά τους ή να τα αναζητούν στα φαρμακεία του Πειραιά τα οποία χορηγούν με πίστωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: