20.6.12

Ανέλαβε κιόλας ο Μιχελάκας ...


Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, εις βάρος του Ιφικράτη Αμυρά για την υπόθεση της διαδικτυακής εκπομπής, στην οποία φαίνεται ότι καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες, άσκησε ο... εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ.Δραγάτσης. Ο εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων και παρέπεμψε την υπόθεση με απευθείας κλήση στο ακροατήριο.

Για την υπόθεση, ο κ. Δραγάτσης διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στις 11 Ιουνίου μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο με καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, στην επίμαχη εκπομπή ο Ιφικράτης Αμυράς φαίνεται ότι προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα με ένοπλη δράση.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Δραγάτση το υλικό της επίμαχης εκπομπής και υποστήριξε ότι ο κ. Αμυράς είχε αρχικά ενταχθεί στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμυράς κλήθηκε σε κατάθεση ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, αλλά δεν βρέθηκε στην διεύθυνση που του απεστάλη η κλήση. Έτσι ο εισαγγελέας έκλεισε την προκαταρκτική με την άσκηση ποινικής δίωξης

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: