17.6.12

Η ελληνική κάλπη στο επίκεντρο των Μέσων Ενημέρωσης όλου του κόσμου...


Οι εκλογές στην Ελλάδα διεξάγονται ενώπιον ενός παγκόσμιου ακροατηρίου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την παρουσία ξένων δημοσιογράφων και ανταποκριτών στην Αθήνα, αλλά και από τις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης.

«Η Αθήνα αναζητά το... λιγότερο κακό» γράφει η ισπανική El Pais, η οποία μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες είχε παρουσιάσει τα πολιτικά προφίλ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

«Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες ταπεινωμένοι, αλλά και απηυδισμένοι από τις απειλές για το τι θα συμβεί, αν κερδίσει η Αριστερά» γράφει χαρακτηριστικά.

«Κάλπες για δεύτερη φορά σε έξι εβδομάδες στην Ελλάδα σε μια αναμέτρηση που ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη» παρατηρεί το BBC.

Eκτεταμένη η αναφορά, οι συνεντεύξεις και τα κύρια άρθρα του βρετανικού Guardian, για μια αναμέτρηση κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, όπως παρατηρεί.

Στο γαλλικό Τύπο κυριαρχούν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: ο δεύτερος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και οι ελληνικές εκλογές.

«Η κρίση που βασανίζει την Ελλάδα είναι εξίσου πολιτική όσο και οικονομική» παρατηρεί η Monde.

Προβλέψεις και σενάρια για το τι θα συμβεί αν κερδίσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο γερμανικός Welt, παρατηρώντας ότι ενώ οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, οι επενδυτές τρέμουν.

Aπαισιοδοξία στο πρωτοσέλιδο των Τimes της Νέας Υόρκης: οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, ενώ παραμένει ο φόβος ότι κανείς δεν θα κερδίσει με την έννοια της τιτάνιας προσπάθεια που απαιτείται για την επίλυση των τεράστιων οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας.

Οι Έλληνες πάνε πάλι στις κάλπες σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει την πορεία της χώρας στο Ευρώ, αλλά και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παρατηρεί το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: