26.6.12

Σαμαράς: Γιάννη, θέλω να γίνεις υπουργός...


Στουρνάρας: Πρόεδρε, παρουσιάζω ένα βιβλίο...
Η ώρα ήταν μία παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι και ο Γιάννης Στουρνάρας βρισκόταν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, προκειμένου να... μιλήσει σε παρουσίαση βιβλίου οικονομικού περιεχομένου. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο του και εμφανίζεται η ένδειξη «Σαμαράς σπίτι».

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για τη πρόθεση του να τον ορίσει υπουργό Οικονομικών.

«Πρόεδρε, είμαι σε παρουσίαση βιβλίου, ετοιμάζομαι να μιλήσω» του είπε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

«Πάρε το χρόνο σου Γιάννη», ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.

Λίγο αργότερα, οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού για τις 7 και μισή το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσουν τη προοπτική να αναλάβει ο κ. Στουρνάρας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνομιλία του με τον κ. Σαμαρά, ο μελλοντικός υπουργός Οικονομικών δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για τη πρόταση που του έγινε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να περιμένει και τη θέση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Κατά τη παρουσίαση του βιβλίου «Ηomo Economicus» του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο δρόμος για την ελληνική οικονομία θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά ότι είναι αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα τείχος συμφερόντων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες, θέση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή για το γερμανικό κατεστημένο...
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: