26.6.12

Σύσκεψη για την οικονομία υπό τη σκιά του Μνημονίου...


Ο Δ.Χριστόφιας ενημερώνει τα κόμματα...
Λευκωσία: Σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
Η σύσκεψη άρχισε στις 4:30 το απόγευμα και στη διάρκειά της ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει τα... κόμματα για την κυπριακή οικονομία, υπό τη σκιά και της αίτησης της Κύπρου για ένταξη στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης..

H Κυπριακή Δημοκρατία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ιδιαιτέρως των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελλαδική οικονομία.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν από πλευράς ΔΗΣΥ ο Τάσος Μητσόπουλος, από το ΑΚΕΛ ο Αντρος Κυπριανού, από το ΔΗΚΟ ο Μάριος Καρογιάν, από το ΚΣ ΕΔΕΚ ο Γιαννάκης Ομήρου, από το ΕΥΡΩΚΟ ο Δημήτρης Συλλούρης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών η Ιωάννα Παναγιώτου. Συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Η σύσκεψη του Προεδρικού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ, εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται στο Προεδρικό αναμένοντας τις δηλώσεις που θα γίνουν μετά το πέρας της συνεδρίας...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: