23.6.12

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε...


Η Άγκυρα ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από τις συριακές δυνάμεις. Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα ύστερα από τη συνεδρίαση, που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – αμέσως μετά την...

επιστροφή του από το Μεξικό και τη Σύνοδο του G20 – των αρχηγών των επιτελείων, υπουργών και του αρχηγού της ΜΙΤ. Επίσης, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά θα εξετάσει με προσοχή όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και στη συνέχεια θα καθορίσει τη στάση της και τις τυχόν αντιδράσεις της.


Στο μεταξύ, και ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος «πάνω από τα συριακά χωρικά ύδατα».

«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε ένα στόχο ο οποίος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πετώντας πάνω από τα χωρικά μας ύδατα πριν από το απόγευμα της Παρασκευής και τον κατέρριψε. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος», ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων την οποία μετέδωσαν κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει κάτι για την τύχη των δυο πιλότων του αεροσκάφους και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους συνεχίζονται.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι η Συρία ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Χαμπέρτουρκ ο τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μαζί του στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Βραζιλία στην Τουρκία ότι «έλαβε τη συγγνώμη της Συρίας για το συμβάν αυτό» και πρόσθεσε ότι «η Συρία εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και επεσήμανε ότι επρόκειτο για λάθος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: