13.6.12

Συνομιλεί με τον Θεό ο Υπ.Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος; ...


Aπόσπασμα από τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά στον Άγιο Ευστράτιο:

Αισθάνομαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά όλους εμάς. Διότι εμείς είμαστε προσκυνητές σήμερα, απλοί στρατιώτες και...

αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν ήρωα. Οι συνάδελφοι σου είναι εδώ. Ο πατέρας σου είναι κοντά σου. Δεν έχεις φύγει μακριά μας.

Εξάλλου οι Άγιοι Πατέρες προηγουμένως στο τρισάγιο σε έχουν κατατάξει όχι απλά στο πάνθεον των ηρώων, αλλά και στο πάνθεον των αγίων. Ο Θεός είναι βέβαιο ότι έχει αναπαύσει την ψυχή σου. Και όχι απλά έχει αναπαύσει την ψυχή σου αλλά δίνει θάρρος και σε όλους εμάς σήμερα, σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, διότι όταν έχουμε άνδρες οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους, τότε όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται στην καθημερινότητα είναι μια απλή διαδικασία, σκληρή σαφώς. Αλλά εσύ με τις αξίες και τις αρχές τις οποίες σε διακατείχαν και με την πίστη σου στην πατρίδα, έδειξες σε όλους εμάς ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ηθικές αξίες, ούτε εθνική κυριαρχία. (...) ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΛΜΑΣ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Νικόλαος Σιαλμάς είναι ένας από τους (δυστυχώς) αρκετούς Έλληνες στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο.

Σέβομαι απεριόριστα και τη μνήμη και τη θυσία του αλλά ειλικρινά σοκάρομαι με την κατάταξη του στο "πάνθεον των αγίων" από τον Υπ.Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη. Αν ο κ.Φραγκούλης επικοινωνεί με τον Θεό και γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας ενημερώσει.

Αν δεν κάνω λάθος, αρμόδια επί Γης για τη διανομή...τίτλων αγιοσύνης παραμένει η Εκκλησία, όχι ο εκάστοτε υπερπατριώτης υπουργός.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: