23.6.12

Ο Πρετεντέρης και οι μιντιάρχες παλεύουν για το παλιό...



Γιάννης Κουρτάκης

Πριν καλά – καλά προλάβει να συγκροτηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα της εγχώριας διαπλοκής. Οι εκδότες που επί χρόνια είχαν συνηθίσει να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να διορίζουν υπουργούς, έδειξαν (και δεν το... έκρυψαν) δυσαρεστημένοι από τις επιλογές του νέου πρωθυπουργού. Η αρχή έγινε από το Mega των Γιώργου Μπόμπολα, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σταύρου Ψυχάρη και ακολούθησαν την επόμενη μέρα «Τα Νέα» και το «Έθνος».

Το γεγονός ότι δεν «άρεσε» το κυβερνητικό σχήμα στους βαρόνους των media, μόνον ως θετικό σημάδι μπορεί να εκληφθεί. Το αντίθετο θα ήταν ανησυχητικό. Αν δηλαδή, έβγαιναν οι κατά τον Καραμανλή, «νταβατζήδες» και πανηγύριζαν για τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Επειδή, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θεωρούμε χρήσιμο να κάνουμε δυο – τρεις επισημάνσεις.

Πρώτη επισήμανση: Ο γιος του εκδότη του «Βήματος» και μετόχου του Mega, Ανδρέας Ψυχάρης, πολιτεύεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, για τον οποίο η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, είχε «αποκαλύψει» ότι κάνει μενικιούρ – πεντικιούρ.

Παρατήρηση δεύτερη: Ο Γιάννης Πρετεντέρης, που στήριξε με πάθος την κυβέρνηση Παπανδρέου και Καραμανλή, και ειδικά τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, δεν φιλοξενούσε στις εκπομπές του, ούτε στα παράθυρα του Δελτίου Ειδήσεων του Mega, την πλειοψηφία των σημερινών υπουργών. Τους αγνοούσε επιδεικτικά και προτιμούσε, τον Βορίδη, την Ντόρα, τον Άρη και φυσικά τους εκλεκτούς του Σημίτη.

Παρατήρηση τρίτη: Αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης, θα προτιμούσε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, από τον σημερινό υπουργό, Κωστή Μουσουρούλη.

Το γεγονός ότι ο Πρετεντέρης, που διετέλεσε μέχρι και μυστικοσύμβουλος του Σημίτη, διαφωνεί με την σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά, μόνον ως θετικό μήνυμα το λαμβάνει η κοινωνία των πολιτών. Γιατί για την κατάσταση που έχουμε οδηγηθεί, μερίδιο της ευθύνης, φέρουν, εκτός των άλλων, και οι «Πρετεντέρηδες» που συντηρούσαν επί χρόνια το ανεπαρκές πολιτικό σύστημα. Η εποχή που ο ΔΟΛ, ο "Πήγασος" και τα άλλα mediaκα μαγαζιά, ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Όπως, στο παρελθόν ανήκουν και οι δημοσιογραφικές "εξυπνάδες", αριστερίστικης προέλευσης, που διαχέονταν στην κοινωνία, κυρίως μέσα από το Mega.

Η ισχύ των βαρόνων κατά κοινή παραδοχή δεν μπορεί και δεν είναι η ίδια, γιατί μαζί με την καταχρεωμένη Ελλάδα, χρεοκόπησαν και οι επιχειρήσεις των media, που κατέχουν οι ισχυροί των Μέσων Ενημέρωσης. Οπότε, ο Πρετεντέρης, όσο κι' αν προσπαθεί να προσγειωθεί στην σημερινή πραγματικότητα, θα δυσκολευτεί, γιατί απλώς, ήταν και παραμένει μέρος ενός χρεοκοπημένου συστήματος. Ο Πρετεντέρης και οι μεταπολιτευτικοί "Πρετεντέρηδες" από τη στιγμή που συμμετείχαν -και μάλιστα στην πρώτη γραμμή- στο απερχόμενο σύστημα, όχι μόνον δεν μπορούν να αντιληφθούν το νέο που έρχεται, αλλά απεναντίας, θα δώσουν τα ρέστα τους, μήπως και διατηρήσουν "κομμάτια" από αυτό που ΦΕΥΓΕΙ. Το κακό, για όλους αυτούς, είναι ότι κάθε εξάμηνο οι επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες εξάγωγουν επιρροή, και επιδιώκουν να κάνουν παρέμβαση, μπαίνουν "μέσα" περί τα 40 εκ. ευρώ!!!

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: