12.6.12

Ο Τσίπρας ανοίγει ξανά τους φακέλους της διαφθοράς...


Το άνοιγμα εκ νέου όλων των φακέλων της διαφθοράς που απασχόλησαν την πολιτική ζωή του τόπου το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να προαναγγείλει σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην υπόθεση της Siemens και τα... εξοπλιστικά προγράμματα που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα και τα οποία προτίθεται να «ξανανοίξει» εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση.

Από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στις πέντε το απόγευμα στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί ιδιαίτερα στην «κάθαρση του δημόσιου βίου», προαναγγέλλοντας την απόδοση ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, από τη Δικαιοσύνη, αλλά και την «θωράκιση» του πολιτικού συστήματος, με τη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς, ξεκινώντας από την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μία πρόγευση, έδωσε χθες, μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου απέρριψε το ενδεχόμενο «κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης» ή ... «εθνικής συνενοχής», όπως είπε, απαντώντας εμμέσως στην επιστολή Βενιζέλου, κάτι που θα κάνει ευθέως σήμερα.

Χαρακτήρισε άλλωστε ένα τέτοιο σχήμα ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας». Προαναγγέλλοντας ότι «θα διερευνήσουμε εξαντλητικά τον βίο και την πολιτεία τους», χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Siemens ως «το σκάνδαλο των σκανδάλων του διεφθαρμένου και σάπιου τέως δικομματισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», για το οποίο υποστήριξε ότι «προσπάθησαν να το κουκουλώσουν»...

Στη διακαναλική του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει ακόμα σειρά πολιτικών διλημμάτων, χαρακτηρίζοντας εκ νέου τις εκλογές της Κυριακής ως «κρίσιμο δημοψήφισμα», με διακύβευμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Όσο για το δίλημμα διακυβέρνησης, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, θα το θέσει ως εξής : «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Και θα δώσει μόνος την απάντηση, ζητώντας «εντολή εξουσίας» για το κόμμα του, υπέρ «της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας» του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει ακόμα θέμα πολιτικού προσωπικού, τονίζοντας μάλιστα πως «αν θέλουν να γίνουν ξανά υπουργοί ο κ. Λοβέρδος, η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοΐδης, μόνος τρόπος είναι να βγει πρώτη η ΝΔ και να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς». Θα απαντήσει εξάλλου σε όλες τις κατηγορίες εις βάρος του κόμματός του εκ μέρους της ΝΔ πρωτίστως και του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως και θα επιχειρήσει να θέσει προ των ευθυνών τους τις δυνάμεις της Αριστεράς, καλώντας τόσο το ΚΚΕ όσο και τη Δημοκρατική Αριστερά να μην «πετάξουν» την ιστορική ευκαιρία διακυβέρνησης του τόπου από την Αριστερά. Θα απευθύνει εκ νέου πρόσκληση συνεργασίας στα δύο κόμματα, καλώντας ιδιαιτέρως τον Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίσει «με ποιον θα πάει» πριν ακόμα από τις εκλογές.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: