25.6.12

“Τοπίο στην ομίχλη” το ΠΑΣΟΚ...


www.tokarfi.gr
Η ώρα της αλήθειας για το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί αύριο στις 6μμ, στην αίθουσα 223 της Βουλής, την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η αίθουσα της Γερουσίας είναι πλέον πολύ μεγάλη, αν και το άλλοτε κραταιό Κίνημα αντιμετωπίζει μεγάλες φορτούνες. Ο πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του για μια σειρά καυτών θεμάτων:

- Τι θα...
κάνει με το χρέος των 130 εκατ. ευρώ (μόνο προς τράπεζες)

- Τι θα κάνει με τους εργαζόμενους

- Τι θα κάνει με το όνομα και το σύμβολο

- Ποιους θα ορίσει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

- Ποιον θα προτείνει για γραμματέα της ΚΟ

- Ποια στελέχη θα επιλέξει για την πολιτική γραμματεία

- Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία της ανασυγκρότησης

Ακολούθως προκύπτουν κι άλλα ερωτήματα. Αν η πρότασή του για γραμματέα της ΚΟ περάσει από τους βουλευτές. Πόσοι θα μειοψηφήσουν. Αν θα προτείνει κάποια θέση στους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αν οι τελευταίοι την αποδεχθούν. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Τι θα γίνει με την Άννα Διαμαντοπούλου. Πως πως θα αντιδράσουν οι Γιάννης Ραγκούσης και Θεόδωρος Πάγκαλος. Και, φυσικά, αν θα κάνει κάποια παρέμβαση ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε αυτό το ολισθηρό πεδίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται συγκρουόμενες εισηγήσεις. Άλλοι του προτείνουν να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς με τους κορυφαίους και άλλοι υποστηρίζουν ότι αν το κάνει αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνεύσει με διάσπαση.

Ο πρόεδρος του κόμματος σχεδιάζει να προτείνει θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στους Κώστα Σκανδαλίδη, Φίλιππο Σαχινίδη, και σε έναν εκ των Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ επικρατέστερη επιλογή μέχρι στιγμής αποτελεί ο βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: