22.6.12

Κάλεσμα των Σαρακατσαναίων για το Αντάμωμα στο Περτούλι και...


... σεμινάριο για το… «αν πάρουμε τα βουνά»
Ελισάβετ Παπανικολάου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε απόψε στα «Κονάκια» Τρικάλων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων Γιώργος Μουτσιάνας, αναφερόμενος στο τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινούν αύριο το βράδυ στο Περτούλι στο ...πλαίσιο του 32ου Ανταμώματος των απανταχού Σαρακατσαναίων.

Το φετινό Αντάμωμα, είναι αφιερωμένο στους ήρωες πολιορκημένους του Μεσολογγίου και στους ήρωες Σαρακατσαναίους που συμμετείχαν σε αυτό το ιστορικό γεγονός της Ελλάδας.

Φέτος όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Περτούλι και αύριο το βράδυ, θα συναντηθούν οι νέοι Σαρακατσαναίοι της Ελλάδας και της διασποράς.

Το Σάββατο το πρωί, θα υπάρξει τουρνουά ποδοσφαίρου με το εναρκτήριο λάκτισμα να το δίνει όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας και το απόγευμα, θα υπάρξει και σεμινάριο κατασκευής καλύβας Σαρακατσαναίων.

«Απαραίτητο Σεμινάριο, γιατί οι τεχνίτες και μεγαλύτερης ηλικίας εγκαταλείπουν σιγά-σιγά τα εγκόσμια και οι νεώτερες γενιές Σαρακατσαναίων πρέπει να γνωρίζουμε την τεχνική της κατασκευής, χώρια που είναι και …χρηστικό έτσι όπως πηγαίνει η κατάσταση στην χώρα και μπορεί να μας χρειαστεί η τεχνική αν …πάρουμε τα βουνά», ανέφερε ο κ. Μουτσιάνας.

Το βράδυ του Σαββάτου, θα υπάρξει το γλέντι και την Κυριακή το πρωί στις 10.30, η κορύφωση των εκδηλώσεων του Ανταμώματος....
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: