30.6.12

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: «Κούρεμα» χρέους…. που σπάει κάθε ρεκόρ...


Η διαγραφή οφειλής σπάει όλα τα ρεκόρ σε πανελλαδικό επίπεδο! Και πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση που αφορά σε τόσο μεγάλη μείωση του χρηματικού ποσού που οφείλει υπερχρεωμένο νοικοκυριό της Πάτρας, καθώς από τις 121.000 που έφθανε η συνολική οφειλή, ο υπόχρεος πρέπει να ...
καταβάλει μόλις τα 12.000 ευρώ, έχοντας μάλιστα χρονικό περιθώριο τεσσάρων χρόνων! Η υπόθεση σχετίζεται με έναν 58χρονο Πατρινό και πατέρα ενός κοριτσιού που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου αλλά άνεργη και συντηρείται από την οικογένειά της. Οι ανάγκες της ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις οδήγησαν τον 58χρονο και τη σύζυγό του στον δρόμο του δανεισμού, αλλά οι μετέπειτα εργασιακές αλλαγές έφεραν τα πάνω - κάτω. Ο 58χρονος εργαζόταν σε εργοστάσιο μεγάλης εταιρίας και άρχισε να αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες στην τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του όταν λόγω κρίσης και περικοπών που έγιναν στο εργοστάσιο έμεινε χωρίς δουλειά. Το χρέος του άγγιζε τα 121.000 ευρώ και ο ίδιος έβλεπε ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αντεπεξέλθει. Αποφάσισε να καταφύγει στη δικαιοσύνη κάνοντας χρήση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ανέθεσε την υπόθεσή του στον Πατρινό δικηγόρο Χρήστο Λιαρομμάτη. Εκείνος με τη σειρά του ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες οργανώνοντας την επιχειρηματολογία του και ασκήθηκε αίτηση ρύθμισης με βάση τον νόμο 3869/2010. Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγο καιρό από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και προ ημερών εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 65.2012 δικαστική απόφαση με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξόφλησης των δανείων του οφειλέτη. Έτσι ο δικαστής, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία, αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλής ύψους 109.000 ευρώ, υποχρεώνοντας τον οφειλέτη να εξοφλήσει τμηματικά (σε δόσεις) μόνο 12.000 ευρώ από τα συνολικά 121.000 που χρωστούσε!

Μόλις... 250 ευρώ τον μήνα!
Ο 58χρονος άνεργος υπερχρεώθηκε με τον κλασσικό τρόπο. Από τότε που η κόρη του ξεκίνησε σπουδές φαίνεται ότι μπήκε στη διαδικασία του δανεισμού. Μόνο που η καθημερινότητα και η δυσκολία τον οδήγησαν (όπως και τόσους άλλους) στον υπερδανεισμό. Μιας και τα δάνεια από τις τράπεζες εκδίδονταν το ένα μετά το άλλο, έφθασε να έχει δανειοδοτηθεί από συνολικά έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και από τότε που έμεινε άνεργος και ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγός του μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα, άρχισε να αναζητά τη λύση. Το δικαστήριο επέβαλε να καταβάλει μηνιαίες δόσεις των: 90 ευρώ στην πρώτη τράπεζα, 32 ευρώ στη δεύτερη, 37 ευρώ στην τρίτη, 50 ευρώ στην τέταρτη, 20 ευρώ στην πέμπτη και 21 ευρώ στην έκτη. Σύνολο δηλαδή, μόλις 250 ευρώ τον μήνα!
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: