16.6.12

Φερνάντο… Ρεχάγκελ...


Η Εθνική παίζει σήμερα με τη Ρωσία το τελευταίο της χαρτί και επειδή λάθη δεν χωρούν ο Σάντος, μπαίνει στη λογική … Ρεχάγκελ.
Ο Πορτογάλος διαπίστωσε, τόσο στο ματς με τη Πολωνία, όσο και με τη Τσεχία, ότι... το 4-3-3, που θέλει να παίζει η Εθνική σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις αλλά με τόσο μικρή διάρκεια, αποτελεί τεράστιο ρίσκο και κοστίζει ακριβά.

Ο Σάντος συνειδητοποίησε- έστω κι’ αργά-, ότι εκείνο που προέχει σε τελική φάση αυτό, που μετράει πάνω απ’ όλα είναι το αποτέλεσμα και σε… τρίτη μοίρα περνάει, αν οι διεθνείς έχουν αφομοιώσει τη διαφορετική φιλοσοφία του, συγκριτικά με του Γερμανού προκατόχου του.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που ο Πορτογάλος επιστρέφει στη τακτική-Ρεχάγκελ. Δηλαδή, πρώτος και βασικός στόχος θα είναι, η Εθνική να μη δεχθεί γκολ- στο τεχνικό επιτελείο δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο, να επαναληφθεί το κάζο των πρώτων λεπτών με Πολωνία, Τσεχία- και στη πορεία του αγώνα να «κλέψει» τη νίκη εκμεταλλευόμενη το παραμικρό λάθος της ρωσικής οπισθοφυλακής.

Έτσι εξηγείται και η πιθανή αντικατάσταση του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τζαβέλλα, αφού ο δεύτερος θεωρείται περισσότερο αμυντικογενής, ενώ σαφείς οδηγίες να μην ανεβαίνουν ψηλά προς το κέντρο θα έχει ο (γρήγορος) Μανιάτης, ώστε να καλύπτει τον (αργό) Κατσουράνη, που θα επιχειρεί με κάθετες πάσες να αξιοποιεί τους (ταχύτατους) Σαλπιγγίδη και Φορτούνη.

Παράλληλα, πιο …συγκρατημένος σε επιθετικούς ρόλους θα είναι ο Τοροσίδης.

Μπόλικη δουλειά στο κέντρο θα έχει και η παλιά «καραβάνα», ο Καραγκούνης. Ο άσος του Παναθηναικού, που φημίζεται για το πάθος του, θα αναλάβει και όλες τις εκτελέσεις των «στημένων» φάσεων (φάουλ, κόρνερ) προκειμένου να αξιοποιηθεί η ελληνική «αεροπορία» (Σαμαράς, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος). Ο συγκεκριμένος «άχαρος» τρόπος θα είναι ένα από τα κύρια όπλα της Εθνικής. Κοντά στον αρχηγό, από την αριστερή πλευρά, θα βρίσκεται και ο Σαμαράς.

«Κλειδί» θα είναι και η απόδοση του τερματοφύλακα, που θα είναι ο Σηφάκης. Κακά τα ψέματα. Η επιμονή του Σάντος να ξεκινήσει με τον Χαλκιά, απέναντι σε Πολωνούς και Τσέχους αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Χαλκιάς, ακόμη κι’ αν δεν τραυματιζόταν, θα καθόταν στον πάγκο, στο σημερινό ματς. Ο Σηφάκης θα καθόταν κάτω από τα δοκάρια.

Βασικό μέλημα του 4-4-2, που είναι το πλάνο του Σάντος, θα είναι η Εθνική να μην αιφνιδιασθεί, όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια του Euro. Από εκεί και πέρα, να «παγώσει» τον ρυθμό και έτσι να μη δώσει στους Ρώσους τη δυνατότητα να βγάλουν αντεπιθέσεις-«αστραπή» με τους Κερζακόφ, Αρσάβιν, Σιρκόφ, Τζογκαέφ.

Το μειονέκτημα σε ένα τέτοιο σχέδιο είναι ο χρόνος. Γιατί, έστω ότι η Εθνική κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητήσει και το …μισό γκολ, που θα την οδηγήσει στους «8». Οι Ρώσοι από την άλλη, κάλλιστα, βολεύονται και με την ισοπαλία, αφού θα φθάσουν τους 5β και θα προκριθούν, έστω ως δεύτεροι.

Επομένως, μπορούν να περιμένουν μέχρι οι Έλληνες να σταματήσουν τον «κλεφτοπόλεμο» και να «χτυπήσουν» την ώρα, που θα βγουν από το καβούκι τους, ώστε να φτάσουν στο γκολ, που θα «μεταφραστεί» σε πρόκριση. Ίδωμεν…
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: