9.6.12

Παπανδρέου στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ...


«Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».Την πεποίθηση του ότι η χώρα μας θα παραμείνει στη Ευρωζώνη εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg o Γιώργος Παπανδρέου.

«Μπορούμε να... έχουμε κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα. Αν «απλώσουμε» τη δημοσιονομική προσαρμογή για ένα ακόμη έτος θα είναι πιο ομαλές οι μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ενώ μιλώντας για τις προτάσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών για μη τήρηση των όρων του μνημονίου τόνισε πως δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ελπίζει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν βγει στις εκλογές να δράσει υπεύθυνα.

Πρόσθεσε επίσης πως αποτέλεσμα της εξόδου από την Ευρωζώνη θα ήταν ο υπερπληθωρισμός, η φυγή καταθέσεων, χαμηλότερη ανάπτυξη και χαμηλότεροι μισθοί.

Όσον αφορά την Ισπανία είπε «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για ανακεφαλοποίηση των ισπανικών τραπεζών. Οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να ηρεμήσει η αγορά».

Τέλος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του προς τη χώρα είχαν προσωπικό κόστος: «Έκανα ό,τι μπορούσα. Τώρα εξαρτάται από την επόμενη κυβέρνηση να αναλάβει αυτό το πακέτο και να το διαχειριστεί.»
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: