16.6.12

Dracmageddon: Η Αθήνα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί...


Ένα 24ωρο πριν να ανοίξουν οι κρίσιμες εκλογικές κάλπες, η βρετανική Daily Mail φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα, στο οποίο περιγράφει διεξοδικά, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση, η έκρηξη της ανεργίας, η αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και η λίστα αυτοκτονιών που καθημερινά μακραίνει, αποτελούν το... πρώτο θέμα της διαδικτυακής εφημερίδας.

Στον τίτλο του άρθρου συμπυκνώνεται όλη η αλήθεια για την καθημερινότητα των Ελλήνων και το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει. "Drachmageddon". Η μεσαία τάξη της φτώχειας. Άγριες συμμορίες. Νεοναζί. Η Αθήνα περιμένει το ηφαίστειο να εκραγεί".

Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή της πρόσφατης αυτοκτονίας του 60χρονου άνεργου μουσικού, που λόγω αδιεξόδου, αποφάσισε να πηδήξει στο κενό από το διαμέρισμα που διέμενε, αφού πρώτα ώθησε σε βουτιά θανάτου, την ίδια του την μητέρα που έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί όμως και άλλα παραδείγματα οικογενειών με οικονομική εξαθλίωση, ενώ κάνει λόγο και για τα ράφια των σούπερ μάρκετ που αδειάζουν λόγω του φόβου των Ελλήνων.

"Ένα πλαστικό πιάτο μακαρόνια θα είναι το μοναδικό γεύμα της Ελένης για όλη τη μέρα" αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

" Δεν έχουμε καμία ελπίδα. Ποιον να ψηφίσεις; Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" Είναι η δήλωση της Γιωργίας στον αρθρογράφο Robert Ηardman.

"Αυτό που δεν θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι να παραμείνουν ακυβέρνητοι, όπως τον περασμένο Νοέμβριο", υπογραμμίζει ο συντάκτης.

Το άρθρο συνεχίζει με την περιγραφή της δολοφονίας του 52χρονου φαρμακοποιού, των πρωτοφανών ελλείψεων των φαρμάκων για καρκινοπαθείς, αλλά και της αύξησης των ψηφοφόρων που πλέον ταυτίζονται με την παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Σαφώς, από τις αναφορές στη δεινή κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φοροφυγάδες, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εφοπλιστές και την προσπάθεια άμεσης φορολόγησής τους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: