26.6.12

Και στα ελληνικά θα εκπέμπει το ειδησεογραφικό κανάλι Euronews...


H 12η γλώσσα...
Μέχρι το τέλος του έτους, τα ελληνικά θα έχουν γίνει η 12η γλώσσα στην οποία εκπέμπεται το πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου Euronews, το οποίο εγκαινιάζει τηλεοπτικό και διαδικτυακό κανάλι που θα εκπέμπει από την Αθήνα σε 24ωρη βάση.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε ...
κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ, του ΡΙΚ και του ειδησεογραφικού δικτύου, η ελληνική έκδοση του Euronews θα είναι η πρώτη που παράγεται εξ΄ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας. Στα τοπικά γραφεία που δημιουργούνται στην Αθήνα θα εργάζονται Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι.

H ΕΡΤ και το ΡΙΚ είναι ιδρυτικά μέλη του Euronews, το οποίο συστάθηκε το 1993 στη Λιόν της Γαλλίας και διατίθεται σήμερα σε 350 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 155 χώρες.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, επισήμανε ότι, με τη δημιουργία του ελληνικού καναλιού, τριάμισι δισεκατομμύρια εν δυνάμει τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τι διαδραματίζεται στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ζωή της χώρας. «Αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης είναι μία εξαιρετική προσπάθεια με πολλαπλά οφέλη» είπε ο κ. Ταγματάρχης.

Για την Ελλάδα, το Euronews θα είναι το πρώτο αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι που θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση, τόνισε ο Στέλιος Στεφάνου, πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες και τους Κύπριους τηλεθεατές ένα παράθυρο χωρίς προηγούμενο στην ενημέρωση επί των διεθνών θεμάτων υπό ευρωπαϊκή ματιά» δήλωσε Μάικλ Πίτερς, πρόεδρος του ΔΣ του Euronews...

Δεν υπάρχουν σχόλια: