13.6.12

H Guardian για την "Ε"...


Η αγγλική εφημερίδα "The Guardian" με εκτενές της άρθρο αναφέρεται στην "Ελευθεροτυπία" και στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι για να βγάλουν το τρίτο τους απεργιακό φύλλο.

Ο τίτλος του αγγλικού άρθρου είναι...: "Έλληνες δημοσιογράφοι επιστρέφουν στη δουλειά απλήρωτοι, γι' αυτό που μπορεί να είναι η τελευταία έκδοση της εφημερίδας".

Το άρθρο ξεκινάει με την ιστορία της εφημερίδας: " Η Ελευθεροτυπία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελλάδας, ένα κεντρώο αριστερό καθημερινό φύλλο, με μια υπερήφανη παράδοση τους ανεξάρτητου ρεπορτάζ και της άποψης. Ιδρύθηκε μετά την δικτατoρία του 1974 και το ονομά της σημαίνει "ελευθερία του Τύπου".

Σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρεται ότι " αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία για να προετοιμάσουν την τρίτη και πολύ πιθανό, την τελευταία έκδοση, που θα κυκλοφορήσει μια μέρα πριν τις εκλογές. Θα είναι μια έκδοση 80 σελίδων με νέα και σχόλια, όπως τις παλιές μέρες...".

Στο κείμενο φιλοξενούνται δηλώσεις εργαζομένων, ενώ ο αρθρογράφος Jon Henley, καταγράφει πως "η Ελευθεροτυπία είναι ένα θύμα της κρίσης που σοβεί στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των media στον 21ο αιώνα - σ'αυτούς τους καιρούς οι εφημερίδες δεν είναι πια επικερδείς επιχειρήσεις...".

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: