9.6.12

H εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορούσε θρίαμβο...


Η πρεμιέρα της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας συνοδεύτηκε με ισοπαλία, 1-1 στη Βαρσοβία απέναντι στους γηπεδούχους Πολωνούς. Αλλά ο ρέφερι Καρμπάγιο αδίκησε την ... ομάδα του Σάντος με την πολύ αυστηρή αποβολή του Παπασταθόπουλου, ενώ ο Καραγκούνης δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι και να δώσει τη νίκη. Εναν πολύτιμο βαθμό πήρε η εθνική, λοιπόν, κόντρα στούς γηπεδούχους Πολωνούς

Κόντρα σε όλα, η ομάδα του Σάντος στάθηκε πολύ καλά και απέσπασε το 1-1 τηρώντας την υπόσχεση που είχε δοθεί ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αντίπαλος της εθνικής δεν ήταν μόνο η Πολωνία, αλλά και ο ισπανός διαιτητής Καρμπάγιο. Ο εν λόγω ρέφερι απέβαλε τον Παπασταθόπουλο στο 44' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι κάρτες ήταν μέσα σε λιγότερο από 10' και θεωρούνται πολύ αυστηρές. Ηταν μια άδικη αποβολή για τον Παπασταθόπουλο, η εθνική έμεινε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά άντεξε στη συνέχεια του ματς και βελτιώθηκε πάρα πολύ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η εθνική άρχισε με 10 παίκτες, όλα άλλαξαν. Γιατί το πλάνο του Σάντος τηρήθηκε στο ακέραιο και η Ελλάδα έδειχνε «ομάδα του προπονητή». Ο Κατσουράνης πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας και πλαισίωσε τον Κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του τραυματισμένου Α. Παπαδόπουλου. Ο δε Σαλπιγγίδης έδωσε ζωντάνια στην επιθετική γραμμή και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο επιθετικός ήταν ο παίκτης-κλειδί για τη μεγάλη επάνοδο της εθνικής στο ματς και την ανατροπή των δεδομένων.

Η εικόνα της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη.Η απόδοση όλων ανέβηκε θεαματικά. Μετά την ισοφάριση η εθνική πίεσε και θα μπορούσε να πετύχει την πλήρη ανατροπή στη φάση του πέναλτι με τον Καραγκούνη, αλλά το σουτ του μέσου απέκρουσε ο γκολκίπερ Τίτον με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Το 1-0 έγινε στο 17' όταν ο Πίτσεκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά σημείωσε το γκολ για τους Πολωνούς.
Η εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του πεσμένου Πίτσεκ στο 45' και στο 50' ήρθε το 1-1 με σουτ από κοντά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, κατόπιν σέντρας του Τοροσίδη από κοντά.

Η μεγάλη στιγμή της εθνικής θα μπορούσε να είναι στο 68' όταν ο Φορτούνης έβγαλε την πάσα στον Σαλπιγγίδη και ο επιθετικός ανατράπηκε από τον Σέζνι. Δόθηκε πέναλτι, αποβλήθηκε ο γκολκίπερ και αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Αλλά ο Καραγκούνης δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ της εθνικής.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 74', καθώς ο Φορτούνης που έβγαλε τη σέντρα ήταν σε θέση οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης.

Διαιτητής: Καρμπάγιο (Ισπανία).

Κόκκινες: Παπασταθόπουλος, Σέζνι.

Κίτρινες:Χολέμπας, Καραγκούνης.

Πολωνία: Σέζνι, Βασιλιέφσκι, Μπένιτς, Πολάνσκι, Πίτσεκ, Μουράβσκι, Περκίς, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι, Ομπράνιακ, Ρίμπας(70' Τίτον).

Ελλάδα: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος(37' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Καραγκούνης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Γκέκας(67' Φορτούνης).
ΤΑΝΕΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: