20.6.12

Habemus papam και Ράπανο!...


.kourdistoportocali.
Από τον Άρη Ραβανό
Λευκός καπνός…βγήκε από τη Βουλή και πλέον η χώρα έχει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά που βρίσκεται από τις 16:00 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Παπούλια όπου και θα τον ...
ενημέρωσε για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φ. Κουβέλη με τους οποίους είχε νωρίτερα, το μεσημέρι, διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις, για τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου σχήματος.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή που μετασχηματίστηκε σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώςτου δήλωσε πως με βάσει και τη συμφωνία με τα πολιτικά κόμματα υπάρχει δεδηλωμένη της Βουλής.

κατά τη συνομιλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον κ. Σαμαρά τι απέδωσε ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε οτι απέδωσε τη δεδηλωμένη αναγκαία προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης μακρόπνοης, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον τόπο. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση που έχει να λύσει πολύ δύσκολα προβλήματα.

Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί, αφού υπάρχει ήδη συμφωνία με βάσει και τις επαφές που έγιναν στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής και δεν αποκλείεται ακόμα και έως το βράδυ της Τετάρτης να γίνει η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, αν και πιθανότατα αυτό θα γίνει το πρωί της Πέμπτης.

Με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 84, παρ. 1), εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού η κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Στις 19:00 ο νέος πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα έχει συνάντηση με τους δύο αρχηγούς τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη καθώς και με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικομικών κ. Γ. Ζανιά ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αυτή θα παραυρεθεί και ο φερόμενος ως νέος υπουργός Οικονομικών κ. Β. Ράπανος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: